Simone Pianigiani_montepsakiEVROLIGA

 

Pjaniđani: Uvek uzbudljivo na gostovanjima Partizanu

 

Trener košarkaša italijanskog Montepaskija Simone Pjaniđani istakao je uoči sutrašnjeg meča trećeg kola G grupe Top 16 faze Evrolige sa Partizanom u Beogradu da su gostovanja „crno-belima“ za njega uvek bila veoma uzbudljiva i da navijači najrofejnijeg srpskog kluba prave posebnu atmosferu.

-Igraćemo u veoma specifičnom ambijentu, u kojem postoje svi uslovi da igrač pruži maksimum – rekao je dugogodišnji šef stručnog štaba ekipe iz Sijene i dodao da tokom utakmice njegovi izabranici moraju biti isključivo posvećeni dešavanjima na terenu.

Povezana vest:  Lukajić: Hemofarm ove seznone ulaže u budućnost

Pjaniđani je naglasio da njegovi saradnici „već sve znaju o Partizanu“ i da ga u ovom trenutku ne interesuju ni pozicije sutrašnjih protivnika na tabeli, ni dva poraza na startu druge faze elitnog evropskog klupskog takmičenja, niti povrede igrača.

-Moramo da se potpuno posvetimo našoj igri i da svaki pojedinac pokuša da pruži na parketu najbolje što može – poručio je Pjaniđani, koji očekuje žestoku borbu tokom svih 40 minuta.

Povezana vest:  NBA VESTI , Težak poraz Bostona kod Houstona

Iskusni stručnjak naveo je da će od učenika zahtevati da „budu mentalno snažni“ jer samo u tom slučaju Montepaski ima realne šanse da dođe do veoma bitne pobede.

Srpski internacionalac u redovima Montepaskija Milovan Raković izjavio je da mu je veoma drago što će posle nekoliko godina igrati u Beogradu.

-Utakmica protiv Partizana za nas može da bude odlučujuća u ovoj fazi takmičenja. Nalazimo se praktično u istoj situaciji kao i domaćini pošto ni mi ni oni nakon dva kola ne znamo za pobedu – podsetio je Raković.

Povezana vest:  Olimpija iznenadila Partizan u Pioniru

Prema njegovom mišljenju, igranje pred oko 20.000 Partizanovih navijača za većinu igrača Montrepaskija „predstavljaće veliko iskustvo u nastavku karijere“.

Utakmica Partizan – Montepaski igra se sutra od 20.45 časova u Beogradskoj areni, a sudiće Hose Martin i Gonsales (Španija) i Rižik (Ukrajina).