nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami Hit preko Klipersa do šeste uzastopne pobede

Super Bowl je uveliko uticao na satnicu odigravanja utakmica u NBA ligi, pa su sve četiri nedeljne pomerene na popodnevni termin po tamošnjem vremenu.

U takvom su terminu šestu uzastopnu pobedu upisali košarkaši Majami Hita savladavši Los Anđeles Kliperse 97-79 u svojoj American Airlines Areni, a uspešni su bili i Nju Jork Niksi i Indijana Pacersi.

Do pobede je Majami stigao serijom 18-4 na otvaranju poslednje deonice susreta kojim je dominirao Dvejn Vejd s 28 poena, osam skokova i jednako toliko asistencija. Kris Boš dodao je za pobednike 16 koševa i sedam uhvaćenih lopti, a neuobičajeno mirnu večer imao je LeBron Džejms koji je susret okončao s 12 ubačenih koševa. Spomenuti svakako treba i Edieja Hausa, koji je trinaest od svojih ukupno 15 poena ubacio u poslednjoj četvrtini utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vejd i Novitcki igrači nedelje

Kod Klipersa je ponovno učinkom prednjačio rookie Blake Grifin. Ostvario je 42. double-double sezone ubacivši 21 poen uz 16 skokova.

Frank Vogel očigledno je dobro rešenje za Indijana Pacerse koji su pod njegovim vođstvom upisali četvrtu uzastopnu pobedu, ovaj puta protiv Nju Džersi Netsa. Također, od kada je klupu tima napustio Džim O’Brajen Pacersi ni jednom nisu propustili da ubace sto ili više koševa, pa tako ni u nedelju kada su slavili 105-86. Dantaj Džons s 18 i Majk Daunlevi s 17 poena ubacili su najviše za pobednike.

Povezana vest:  Zvezda: Nema karata u prodaji, bez navijača Partizana

Lični rekord sezone od 41 poena izjednačio je Amare Stoudemire u 117-103 pobedi Niksa protiv Filadelfije 76ersa. Ukupno mu je to 17. utakmica karijere s 40 ili više ubačenih koševa, a ostvario ih je uz šut 17-21 iz igre. Vrlo je dobar s ličnim rekordom od 25 poena i 10 asistencija bio i Landri Filds, što je bilo previše za Eltona Branda (28), najboljega u poraženom sastavu.

Povezana vest:  Humanitarna košarkaška utakmice 15. aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu

Dodajmo da je Danilo Galinari tokom druge četvrtine promašio slobodno bacanje, prvo nakon 37 uzastopnih pogođenih. Budući da je ranije tokom sezone imao uspešan niz od 43 pokušaja sada se nalazi na drugom i četvrtom mestu po uspešnosti u tom segmentu kada je istorija Niksa u pitanju. Rekorder je Kris Duhon (44), a treće mesto drži Latrel Spruval (41).

NBA liga, nedelja:

Miami – LA Clippers 97-79

New York – Philadelphia 117-103

New Jersey – Indiana 86-105

Boston – Orlando 91-80