mihajlo_uvalin_kzn

KUP RADIVOJA KORAĆA 2011

Uvalin: Cvetković prelomio utakmicu

 

Trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin pohvalio je danas igru Aleksandra Cvetkovića i ocenio je da je ovaj mladi košarkaš najzaslužniji za pobedu nad Radničkim Basket u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

-Odigrali smo loše prvo poluvreme. Imali smo isred sebe motivisanog protivnika, koji je dobro igrao u odbrani i dobro šutirao. Sredinom treće deonice smo uspeli da se vratimo u igru, pre svega jakom odbranom. Pohvalio bih Cveleta, koji je prelomio utakmicu. Uneo je agresivnost u odbrani i apsolutno povezao naš napad. Drugi su ga ispratili i to je dalo veliki rezultat – rekao je Uvalin novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Turska protivnik Srbije u polufinalu

Zvezda je pobedila sa 81:69, iako je gubila tokom većeg dela meča. Preokret je doneo 17-godišnji plejemejker Aleksandar Cvetković, koji je posle rekao da nije osećao nikakav pritisak.

-Kad izađem na teren, niko me ne pita za godine. Ne osećam nikakav pritisak. Hvala treneru što mi je pružio šansu – rekao je Cvetković.

Povezana vest:  Novi poraz Zvezde na turniru u Sofiji

Trener Radničkog basket Milošs Pejić bio je zadovoljan uprkos porazu.

-Ovo je dobra utakmica za nas. Mislim da smo prijatno iznenađenje I da smo pokazali da igramo ozbiljnu košarku, iako je ceo tim između ’89. i ’92. godišta. Učešće u kupu završavamo 100 odsto zadovoljni, bez obzira na rezultat…Čudno zvuči, ali mislim da smo zaslužili manji poraz. Momci su odigrali na nivou svojih mogućnosti i to je za nas najbitnije – rekao je Pejić.

Povezana vest:  ABA LIGA, TABELA, Rezultati i tabela posle 10. kola