aca_petrovic_01

Zadar pobedio Cedevitu sa pet igrača, ostavka Petrovića

 

Trener hrvatskog košarkaškog kluba Cedevita Aleksandar Petrović podneo je večeras ostavku posle poraza od Zadra u polufinalu kupa Krešimira Ćosića (82:83). Zadar je do pobede došao košem Ivana Batura u poslednjoj sekundi, igrajući ceo meč sa samo pet igrača, zbog administrativne kazne usled neisplaćenih dugova bivšim igračima.

Povezana vest:  Oštećeni navijači Zvezde za vikend mogu da zamene karte

-Ovo je velika sramota za klub. Posle ovakvog poraza kriv je trener. Ne želim da umanjujem pobedu Zadra, ali igrali smo protiv samo pet igrača i morali smo da pobedimo – rekao je Petrović hrvatskim medijima po završetku meča.

Petrović je dodao kako je dobro vreme za promenu trenera jer ima još dovoljno vremena za hvatanje Fajnal Fora NLB lige, za što bolji nastup u Evrokupu, pa kasnije i u hrvatskom prvenstvu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma otpustila trenera Skota Bruksa

-Ova ekipa nije zaboravila da igra košarku, ali nakon ovog neobjašnjivog poraza ja kao trener moram snositi posledice jer nisam uspeo da pripremim ekipu na pravi način.

Zadar je utakmicu odigrao sa dvojicom seniora i trojicom juniora, a nesvakidašnju pobedu obezbedili su Marko Car, Šime Olivari, Ivan Batur, Pavle Marčinković i Miro Bilan.

Povezana vest:  Milojević: Može do preokreta protiv FMP-a