Nakon nešto duže od dve godine, ponovo smo u prilici da se okupimo na BEOGRADSKOJ KOŠARKAŠKOJ KLINICI koja od ove godine – svog 21. izdanja- nosi naziv po našem velikom selektoru, treneru i ujedno osnivaču ovog seminara – Dušanu Dudi Ivkoviću.

Trenerska klinika će se održati 1. i 2. jula 2022. u Hali Sportova ,,Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Kliniku će otvoriti naš Ministar Omladine i Sporta, g. Vanja Udovičić. Nakon otvaranja, biće svečana dodela Nagrade za životno delo, našim trofejnim trenerima Dušku Vujoševiću i Zoranu Kovačiću Čiviji.
Drugog dana semianra, planirana je dodela Zlatnih plaketa zaslužnim trenerima za doprinos i razvoj košarke u Srbiji. Ovo će inače biti i prva godina kako se Zlatna plaketa dodelju a pored te nagrade, trenerima-osvajačima domaćih takmičenja biće takodje uručena priznanja za postignute rezultate.

Povezana vest:  Himki deklasirao Crvenu zvezdu u Moskvi

Ovogodišnji predavači su ništa manje nego višestruki osvajač Evrolige i ovogodišnji dvostruki osvajač Italijanskog Kupa i Lige – Etore Mesina, takodje aktuelni dvostruki osvajač u Nemačkoj (Kup i Liga Nemačke) – Izrael Gonsalez i Trener godine Evrokupa naš – Dušan Alimpijević.
Ovoj uspešnoj trojci će se priključiti NCAA šampion i trener sa najviše draftovanih igrača za NBA, legendarni trener Univerziteta Kentucky – Džon Kalipari.

  • Etore Mesina – Odbrana sa preuzimanjem i smanjivanjem (neutralizovanjem) mismatch situacija
    Filozofija i taktika napada sa small ball postom
  • Izrael Gonsalez – Slobodan napad na polovini terena
    Odbrana u tranziciji bez pravljenja faula
  • Dušan Alimpijević – Razvojni trening za različite tipove protivničke odbrane od Pick & Roll-a
  • Džon Kalipari – Dribble drive offense
Povezana vest:  NBA VESTI, Vatromet koševa u Oklahomi

Pored tradicionalnih predavanja, ove godine ćemo specijalno imati i izlaganja dve kompanije na temu savremenih alata koji se koriste za skauting. Na naše veliko zadovoljstvo uspeli smo da svim našim trenerima obezbedimo besplatno korišćenje programa XPS Network.

U sklopu Trenerskog paketa svi treneri-članovi UKTS će na poklon dobiti, pored programa za crtanje, i knjigu ,,KOŠARKAŠKA FILOZOFIJA DUŠANA IVKOVIĆA’, trenerski planer, novo 112. izdanje magazina TRENER kao i Adidas majicu.

Povezana vest:  Alimpijević: Oprezno protiv Mornara