euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Real u Istanbulu, Makabi u Ljubljani, Kaha Laboral u Atini

 

Nekoliko sutrašnjih mečeva četvrtog kola Top 16 faze Evrolige za košarkaše pobuđuju veliku pažnju, a najzanimljivije bi trebalo da budu u Atini, Istanbulu i Ljubljani.

U E grupi snage će u atinskom „Marusiju“ odmeriti grčki Panatinaikos i španska Kaha Laboral. Obe ekipe nakon prvog dela takmičenja u grupi imaju skor od dve pobede i jednog poraza i dele lidersku poziciju na tabeli.

Pre dve sedmice u Vitoriji izabranici crnogorskog trenera Duška Ivanovića su bili bolji, pobediviši ekipu koju sa klupe predvodi Željko Obradović sa 77:70. Eventualnom pobedom sa više od sedam poena razlike atinski „zeleni“ bi odradili najveći deo posla za osvajanje prvog mesta u grupi, koje znači lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Miličić od sledeće sezone u valjevskom Metalcu?

Kaha Laboral je u drugom kolu izgubila od Lijetuvos Ritasa na domaćem terenu, a taj neuspeh mogao bi skupo da košta Baksijce koji imaju velike ambicije u ovoj fazi elitnog košarkaškog takmičenja.

U istoj grupi litvanski prvak dočekaće u Viljnusu špansku Unikahu, a poraženi tim u tom meču svešće svoje šanse za prolazak u četvrtfinale na minimum.

U F grupi slovenačka Olimpija ugostiće u Ljubljani ekipu izrealskog Makabija iz Tel Aviva. Biće to okršaj između najprijatnijeg iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige i tima koji je, uz italijanski Montepaski, na najubedljiviji način odradila posao u prvoj fazi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klipersi do pobede, posle minus 27

Da Makabiju neće biti lako u „Stožicama“ govori i podatak da je branilac trofeja, španska Barselona, jedva uspela da savlada „zmajčeke“ na njihovom terenu. Katalonci sutra gostuju Romi, koja se sa tri poraza već oprostila od ambicija za plasman u četvrtfinale.

U G grupi, u kojoj se nalazi i srpski šampion Partizan, turski Efes Pilsen se sastaje sa španskim Real Madridom. Prvi derbi između ova dva takmaca na lidersku poziciju u grupi pre dve sedmice Madriđani su teškom mukom rešli u svoju korist, a sada ih u Istanbulu očekuje još veći izazov.

Povezana vest:  26. KOLO NLB LIGE, Kešelj: Bosna uvek motivisana protiv Zvezde

Veoma zanimljivo biće i u H grupi, u kojoj se sastaju španska Valensija i grčki Olimpijakos, a favoriti su gosti iz Atine.