Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavila je da će karte za NBA utakmicu u Parizu 2023 , na kojoj igraju šestostruki šampioni NBA lige Čikago Bulsi i trostrukim šampioni NBA lige Detroit Pistonsi, biti puštene u opštu prodaju u četvrtak, 10. novembra u 12 časova CET preko websajta Accor Arene. NBA utakmica u Parizu 2023. predstaviće Bulse i Pistonse koji će igrati drugu utakmicu regularne sezone lige u Parizu u Accor Areni u četvrtak, 19. januara 2023.

Pre puštanja karata u opštu prodaju, fanovi mogu da pristupe pretprodaji ulaznica koja počinje u utorak, 8. novembra u 12 časova CET tako što će se registrovati i biti verifikovani preko web stranice Accor Arene pre četvrtka, 3. novembra u 20:00 CET. Paketi ulaznica za NBA doživljaje koji nude premium pristup igri i drugim događajima širom Pariza, zajedno sa VIP iskustvima, susretima i razgovorom sa NBA legendama, i još mnogo toga, takođe je dostupno za kupovinu ovde.

Povezana vest:  Srbija savladala Nemačku

Utakmica NBA u Parizu 2023. biće treća utakmica Bulsa u Parizu, pošto su odigrali dve predsezonske utakmice u francuskoj prestonici 1997. godine. U Čikagu trenutno igraju petostruki NBA Ol-star DeMar DeRozan, dva puta NBA Ol-Star i šampion u zakucavanju Zek Lavin, i dvostruki NBA Ol-star Nikola Vučević (Crna Gora). Bulsi su osvojili šest NBA šampionata u periodu od osam godina, postavši tek treća franšiza u istoriji lige koja je dva puta osvojila tri uzastopne titule (1991-93. i 1996-98.).

Pistonsi će odigrati svoju prvu utakmicu u Francuskoj, a prethodno su igrali utakmice regularnog dela sezone u Londonu (2013) i Meksiko Sitiju (2019). Detroit trenutno ima prvog pika na draftu 2021. Kejda Kaningema, petog pika na draftu 2022. Džejdena Ajvija, sedmog pika na draftu 2020. Kilijana Hejsa (Francuska), i članove NBA All-Rukie tima 2021. Sadika Beja i Ajzeu Stjuarta. Pistonsi su osvojili NBA titule 1989, 1990. i 2004. i imali su šest uzastopnih nastupa u finalima Istočne konferencije od 2003. do 2008.

Povezana vest:  Zvezda deklasirala Zadar za sjajan početak 2017. godine

NBA utakmica u Parizu 2023. biće emitovana uživo preko beIN SPORTS i NBA League Pass, i stići će do fanova u više od 200 zemalja i teritorija. Pored NBA utakmice u Parizu 2023., liga i njeni partneri će ponuditi interaktivne aktivnosti za navijače, NBA Cares inicijative za širenje zajednice i programe razvoja Jr. NBA košarke za mlade, koji će približiti NBA iskustvo fanovima u francuskom glavnom gradu.

Utakmicu i prateće događaje podržaće brojni marketinški partneri, uključujući Française des Jeux, Gatorade, Hotels.com, Nike, SAP, Tissot, 2K i Yop. Dodatni partneri biće objavljeni u narednim mesecima.

NBA utakmica u Parizu 2023. biće prva NBA utakmica u Evropi od 2020. godine. NBA utakmica u Parizu 2020. – prva NBA utakmica u okviru regularne sezone u Parizu – održana je 24. januara 2020. i na njoj su učestvovali Šarlot Hornetsi i Milvoki Baksi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Lejkersa u San Antoniju

NBA utakmice i programi se emituju u Francuskoj od sezone 1984-85, a liga je svoju prvu utakmicu odigrala u Francuskoj 1991. Pored predsezonskih i regularnih utakmica u Francuskoj, Liga je bila domaćin interaktivnih događaja za navijače, nastupa sadašnjih i bivših igrača, inicijativa za širenje zajednice NBA Cares i, 2007. godine, „Košarke bez granice“, zajedničkog programa NBA i FIBA za  globalni razvoj košarke i za približavanje zajednici u kojem je devet francuskih igrača regrutovano u NBA ili potpisano kao slobodni igrači, uključujući Hejsa.

Fanovi u Francuskoj mogu da pronađu više NBA informacija na NBA.com/France, zvaničnoj online destinaciji lige u Francuskoj koju vodi beINSports.com, kao i na društvenim mrežama Facebook (NBA France), Twitter (@NBAFrance), Instagram (NBAEurope) i preuzimanjem redizajnirane NBA App. Ljubitelji Lige u Francuskoj takođe mogu da kupe najnoviju NBA robu na NBA Store in Paris i na NBAStore.eu.

Foto: Getty Images