bo_mekejleb_siena

Bo Mekejleb: Nikada neću zaboraviti Partizan!

 

Plejmejker Montepaskija, a nekad košarkaš Partizana, Lester „Bo“ Mekejleb rekao je da nikad neće zaboraviti Partizan i vreme provedeno u Beogradu, kao i da gleda utakmice crno-belih u Evroligi i navija za njih.

Mekejleb je javnosti poznat po kontroli lopte, brzini, organizaciji i sposobnošću da preokrene rezultat, ali ga novinari znaju i kao čoveka koji odgovara sa ne manje od dve reči, ali i ne više od četiri. Lice igrača iz Nju Orleansa ozarilo se, međutim, na pomen Partizana.

-O, čoveče, nikad neću zaboraviti Partizan. Sve stvari koje smo uradili prošle godine: šut (Dušana) Kecmana, odlazak na ‘fajnal for’…sve te stvari biće zauvek sa mnom – rekao je Mekejleb beogradskim izveštačima u Sijeni.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije protiv Gruzije i Finske u kvalifikacijama

Partizan je prošle sezone imao sezonu iz snova. Osvojio je domaći kup, prvenstvo, Jadransku ligu, a plasirao se na završni turnir Evrolige. Jadranska liga osvojena je pošto je Kecman dao trojku sa 20 metara 0,6 sekundi pre kraja meča.

-Ne održavam mnogo kontakt sa nekadašnjim saigračima. Malo sam se dopisivao sa (Branislavom) Mitrovićem i redovno se čujem sa Lijem (Lorensom Robertsom). Pratim sve njihove utakmice u Evroligi, i navijam za njih u svakoj, osim, naravno, kad igraju protiv mog sadašnjeg tima – rekao je Mekejleb.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Ivković: Mirnom igrom protiv Turske u polufinalu SP

Plejmejker je sreo u sredu u Sijeni neke od navijača Partizana, sa kojima se pozdravio. Mekejleb trenutno ne igra pošto je slomio koščice stopala, tako da mnogo vremena provodi na rehabilitaciji.

-Video sam neke navijače, prepoznao sam ih, a oni i mene, pa smo se pozdravili. Nisam se video sa stručnim štabom Partizana, pošto mnogo vremena provodim na rehabilitaciji – rekao je Mekejleb.

Povezana vest:  AdmiralBet sponzor Košarkaške Lige Srbije

-Ne znam koliko će trajati moj oporavak, tako da ne pravim planove o budućnosti. Prvo ću da ozdravim, pa da razmišljam o budućnosti – rekao je Mekejleb.

Američki plejmejker rekao je da mu prija život u Sijeni i da mu se dopada u timu koji trenutno dominira italijanskom košarkom.

-Sviđa mi se u Sijeni. Dopada mi se grad, dopadaju mi se ljudi u gradu, ekipa, saigrači, trener…sve je kako treba – rekao je Mekejleb.

PHOTO: ataimages.rs