lester_mekejleb_par_olimPOSLE MEČA MAKABI – PARTIZAN

Igrači: Primili smo previše poena

 

Posle druge utakmice između Makabija i Partizana u Tel Avivu gde su košarkaši Partizana izgubili i sada je 1:1 u utakmicama, što je odličan skor pred nastup u Beogradskoj arena košarkaši Partizana izneli su mišljenje oko ruge utakmice.

Dušan Kecman:

-Očekivali smo da će Makabi biti još više biti motivisan i angažovan. NIsmo adekvatno odgovorili sa energijom na njihovu igru, nismo pružili pravi otpor, što nije smelo da se desi. Svaka utakmica, svaka lopta, koš, slobofdno bacanje je važno. Ova utakmica mora da nam služi za nauk, kako moramo da igramo od sada, pre svega u Beogradu. Dozvoljavali smo mnogo lakih poena, mada su i oni bili dosta šuterski raspoloženi, šta god da smo radili, oni su se lagano vraćali. Ipak, 98 poena je mnogo, posebno na ovom nivou takmičenja i u ovoj fazi. Tu smo zakazali, tome moramo da posvetimo najveću pažnju. Znamo da je Makabi izuzetna napadačka ekipa.

Branislav Đekić:

-Loša odbrana, primili smo previše poena, čak 98. Moraćemo u sledećoj utakmici da imamo drugačiji sistem odbrane, jer sa ovakvim načinom ne možemo nikako da pobedimo. Što pre moramo da zaboravimo ovo i da se spremimo za utakmice koja nas čeka u Areni i probamo da pobedimo. Ništa još nije gotovo. Dobro smo radili, uspeli smo čak i da ih pobedimo u Tel Avivu. Međutim, svaka utakmica je drugačija, sada se okrećemo prvoj koja se igra u Beogradu.

Povezana vest:  Pobeda Mege u Mađarskoj, Cedevita sigurna protiv Igokee

Strahinja Milošević:

-Primili smo veliki broj poena, pogodili su mnogo otvorenih šuteva. Sa neke strane gde smo rizikovali, nismo očekivali, ali su oni pogađali i izašli na 98 poena. NA to nismo odgovorili pravom merom. Ipaj 1-1 je, idemo u Beograd, moramo da budemo mirni i koncentrisani. Da izađemo u Arenu dva puta, damo sve od sebe i vidimo šta će biti posle četiri utakmice. Možemo da kažemo da smo zadovoljni učinjenim u Tel Avivu, jer sigurno nije lako izvući jednu pobedu. Ova druga utakmica, u kojoj su oni igrali 40 minuta punom snagom, mora da nam bude merilo kako mi moramo da nastupimo u sledećim mečevima.

Aleksandar Rašić:

-Glavni razlog poraza je u našoj slaboj odbrani tokom čitave utakmice. Stvarno su nas prebili, nismo dobro odgovorili na tuču, na ritam koji je Makabi nametnuo. Ostajemo da se vratimo u Beograd, dobro pripremimo i naredne dve utakmice odigramo maksimalno. Malo smo naseli na provokacije, uspeli su da nas izbace iz ritma, da nam poremete koncentraciju. Naseli smo, to ne sme da nam se dešava, moramo da budemo fokusairani isključivo na igru. Ostaje nam da se borimo, kao i u svakoj utakmici do sada, da probamo da dobijemo prvu utakmicu.

Povezana vest:  HARLEM GLOBETROTTERS U BEOGRADU – POŽURITE PO MAGIC PASS!

Petar Božić:

-Primili smo mnogo, 98 poena, to ne smemo sebi da dozvolimo u ovakvim utakmicama, da tek u poslednjih 10 sekundi četvrtine iskoristimo bonus. Posebno protiv jedne ekipe koja je izuzetno napadački kvalitetna. Veliki deo odgovornosti tu potiče i od mene. Serija se nastavlja, moramo da izvučemo pouke. Na ovakve varnice i čvrstu igru nismo odgovorili najbolje, igrački, to je normalno za ovakvu utakmicu sa ovakvom važnošću. Ne bih to preterano izdvajao, pričao o njihovom načinu. Želeli su da dobiju utakmicu. Igrali su čvrsto, precizno, pogodili su dosta šuteva, imali dosta kontranapada… To je naša loša odbrana. Tek je početak, 1-1 je. Glupo je da se dođe u ovu fazu i da se odustane pre poslednjeg trenutka. Sigurno da možemo da budemo zadovoljni prvom utakmicom, brejkom koji smo napravili. Ali, to nam ništa ne osigurava. Svesni smo šanse koja nam se pruža, ali nismo ni blizu završenog posla. Euforija posle prve utakmice je uveliko zaboravljena.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan izgubio od Anadolu Efesa na startu Evrolige

Slavko Vraneš:

-Krenuli smo dosta aktivno, igrali smo normalno, nismo im u početku davali da se odlepe. Igralo se koš za koš. Bila je važna utakmica, ali smo verovatno bili mnogo potrošeni iz prve utakmice. To se videlo u tome koliko smo uspeli da izdržimo u egal utakmici. Pala nam je koncentracija, krenuli smo da se zamaramo, bila nam je potrebna energija. Ima još da se igra, još dve utakmice u Beogradu, imamo par dana da izvučemo pouke, da ih još bolje skautiramo. Dosta dobro smo se upoznali, samim tim videli njihove dobre i loše strane. Dosta su različito igrali prvu i drugu utakmicu. To je zbog našeg napada. Sada nam je šut zakazao u pojedinim trenucima. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, što je rezultat njihovog udvajanja. Do samog kraja smo jurili da uradimo nešto, ali jednostavno nije išlo.