cz_juniori_pobeda_2011

Pobeda juniora Crvene Zvezde u finalu Nike Junior Euroleague kvalifikacionog turnira

Fantastičan nastup na Nike Junior Euroleague kvalifikacionom turniru u Beogradu, mladi košarkaši Crvene zvezde krunisali su pobedom u finalu i plasmanom na završni turnir u Barseloni.

Pred oko 500 gledalaca u dvorani FMP-a u Železniku, Crvena zvezda je pobedila domaćina turnira i prošlogodišnjeg finalistu, ekipu FMP Železnik rezultatom 102:93 (27:18, 28:26, 27:26, 20:23).

Mladi plejmejeker Crvene zvezde, Aleksadar Cvetković, još jednom je predvodio svoje saigrače do pobede, ovaj put najimpresivnije do sada. Epitet MVP-a kompletnog turnira zaslužio je fantastičnom partijom u finalu krunisanom sa 55 indeksnih poena. Aleksandar je na kraju imao 33 poena, 9 skokova i 8 asistencija, uz čak 13 iznuđenih faulova.

Povezana vest:  Crvena zvezda sa plus 11 na revanš u Kazanju

Odlukom u zadnjem minutu odlučeno je da će ovaj mladi momak, svega 4 sata pre utakmice seniorskog tima protiv „večitog rivala“, ipak zaigrati za juniore i pokušati zajedno sa vršnjacima da osvoji prestižni evroligaški turnir.

U utakmici koju su mladići sa Malog Kalemegdana većim delom proveli u vođstvu, Cvetkovića su odličnom igrom pratili i ostali saigrači od kojih su se izdvojili Marinković sa 23 poena, Saičić sa 18 i Radonjić sa 11 poena. U strelce su se još upisali Čvorović (10), Čurovič (4) i Smiljanić (3).

Povezana vest:  Đorđević: Dobra i važna pobeda pre svega

U ekipi finaliste, FMP Železnika, posebno su se istakli Miljenović sa 29, Turinjanin sa 21 i Bezbradica sa 15 poena.

Posle odličnog starta i vođstva od 6-0, ekipa Crvene zvezde je na kratko prepustila igru protivniku i FMP je poveo sa 12-11, sredinom prve četvrtine. Ispostaviće se da je ovo vođstvo bilo i jedino za momke iz Železnika do kraja finalnog susreta. Predvođena sjajnim Cvetkovićem i uz više raspoloženih igrača, juniori Crvene zvezde pobedu u finalu do kraja utakmice nisu doveli u pitanje i na kraju slavili rezultatom 102:93.

Povezana vest:  Seniori se vratili iz Folgarije

Od 19 časova u dvorani Pionir, Crvena zvezda u 21. kolu NLB Lige dočekuje Partizan. posle 5 odigranih utakmica u 3 dana, Aleksandar Cvetković i Ivan Marinković naći će se u sastavu seniorskog tima za ovu veoma važnu utakmicu!