carmelo anthony

NBA VESTI

Karmelo Entoni otišao u Nju Jork Nikse

 

Dugoočekivanu razmenu NBA igrača u ponedeljak uveče su realizovali Nju Jork Niksi i Denver Nagetsi. U posao su se takođe uključili Minesota Timbervolvsi.

Prva zvezda razmene Karmelo Entoni, koji će iz Denvera u Nju Jork zajedno sa Čaunsijem Bilupsom, Šeldonom Vilijamsom, Renaldom Blakmanom i Entonijem Karterom. U obrnutom pravcu će Danilo Galinari, Rajmond Felton, Vilson Čandler, prvi pik Niksa na draftu 2014. godine, dva pika druge runde drafta koje je Nju Jork dobio poslavši letos Dejvida Lija u Golden Stejt Voriorse i tri miliona dolara odštete.

Povezana vest:  Crvena zvezda i dalje ubedljiva u Evropi

Realizaciji transfera pomogla je Minesota koja je od Niksa dobila Entonija Randolfa i Edija Karija, igrače kojima ovog leta ističe ugovor. Timebrvolvsi su šutera Korija Brevera, sedmi pik drafta iz 2007. godine, poslali zauzvrat u Nugetse.

Želeo je Džordž Karl u poslu još da dobije i ruskog centra Niksa Timofeja Mozgova, ali ga Njujorčani nisu dali.

Povezana vest:  Prva pobeda Žalgirisa u Top 16

Očekuje se da će Entoni da potpiše trogodišnji ugovor sa Niksima vredan 65 miliona dolara. Prođu li svi igrači uključeni u trejd i lekarske preglede u očekivanom roku, Melo bi mogao da debituje za svoj novi klub veću u sredu protiv Milvoki Baksa u Medison Skver Gardenu.

Entoni nije bio na Denverovom treningu u ponedeljak, već je ostao u Los Anđelesu nakon Ol Star meča, gostovao je u televizijskom šou Konana O Brajana. Tada još nije znao gde će biti zamenjen, sa obzirom da su vrlo dobro kotirali i Nju Džersi Netsi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami poražen u Denveru, Orlando u Oklahoma Sitiju

Na razmeni sa Niksima insistirao je najviše trener Nagetsa Karl, i to zbog Brevera. Smatra iskusni stručnjak da će svojoj ekipi na taj način da omogući bolju poziciju u doigravanju nego što bi je imao u direktnoj razmeni sa Netsima.