euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Domaćini favoriti u sutrašnjim mečevima Evrolige

Samo dve utakmice petog kola Top 16 faze Evrolige za košarkaše igraju se sutra, a domaćini grčki Panatinaikos i slovenačka Olimpija su izraziti favoriti.

Nakon trijumfa nad španskom Kahom Laboral, Atinjani su praktično obezbedili plasman u četvrtfinale iako još postoje teoretske kombinacije u kojima mogu da ostanu „kratkih rukava“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Denver bolji od Minesote, Jokić šest, Bjelica dva poena

Teško je, međutim, izvodljivo da će izabranici srpskog trenera Željka Obradovića izgubiti oba preostala meča u E grupi i to protiv neubedljive španske Unikahe i Lijetuvos Ritasa, kojeg su savladali u Viljnusu sa čak 21 poenom razlike!

Litvanci, na čelu sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Trifunovićem, imaju veoma vredan trijumf protiv Kahe Laboral u Vitoriji i u slučaju da istog protivnika pobede i na domaćem terenu naći će se među osam najboljih timova u Evropi.

Povezana vest:  Veličković: Izabrao sam Megu zbog veće minutaže

U F grupi Olimpija će u dvorani „Stožice“ dočekati italijansku Romu i taj meč, po svemu sudeći, neće imati veliki takmičarski značaj.

Ekipa iz Ljubljane je ubedljivim porazom od izraelskog Makabija iz Tel Aviva na domaćem terenu šanse za plasman u četvrtfinale svela na domen teorije, dok su Rimljani uz beogradski Partizan jedina ekipa bez pobede u drugoj fazi takmičenja.

Povezana vest:  Budućnost povela sa 2:0 protiv Cedevite u polufinalu