vlada_jovanovic_tuzan_efes

NLB LIGA

Jovanović: Igrači su uspeli da završe utakmicu kako treba!

 

Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu Radnički iz Kragujevca sa 80:64 (23:17, 17:22, 20:15, 20:10), u utakmici 22. kola Jadranske lige i vratili se na prvo mesto na tabeli. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Jan Veseli sa 19 poena i šest skokova, Vladimir Lučić postigao je 14, dok je Džejms Gist dodao 11 poena uz 11 skokova.

Sa druge strane Majkl Li postigao je 24 poena, Vladan Vukosavljević 16, a Stiven Marković 10 poena. Partizan se vratio na prvo mesto na tabeli sa 15 pobeda, koliko ima i drugoplasirana Krka, dok je Radnički osmi skorom od 11 pobeda i 11 poraza.

Povezana vest:  EVROLIGA, Petrović prepušta Partizanu ulogu favorita

-Ovo je bila treća utakmica u sezoni sa Radničkim i sve su bile neizvesne. Po statistici, za dva poena smo bili dominantni, u slobodnim bacanjima solidni, a u skoku mnogo dominantniji (43/23). Posebno me raduje 18 asistencija, što je dva ili tri puta više nego u nekim ranijim utakmicama – rekao je trener Partizana Vlada Jovanović posle utakmice.

Trener devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je i da je pre utakmice pretpostavio da će Radnički da igra „usko“, zbog lošeg šuta Partizana za tri poena.

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobeda košarkaša Zvezde nad Lijetuvos Ritasom

-Pretpostavio sam da Radnički mora da igra usko, jer nije tajna da je naš procenat šuta za tri poena jako loš, tako da se ekipe opredeljuju na tu kartu – rekao je on.

Jovanović je čestitao svojim igračima na zalaganju.

-Iz ovog ritma utakmica, posle Evrolige kada igrate u subotu ili nedelju dolazite istrošeni. Čestitam igračima, pogotovo na poslednjih 10 minuta, uspeli su da smognu snage i završe utakmicu kako treba – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Spektakl u rasprodatoj Areni: Zvezda dočekuje Real

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da je utakmicu odlučio broj skokova, loša odbrana njegovog tima kao i „gluposti koje je pravio u napadu“.

-Partizan je bio bolji, moramo da nastavimo da radimo na treninzima, da poboljšamo odbranu, jer smo večeras primali jeftine poene, ‘zakucavanjima’ – rekao je Nikolić.

Na pitanje šta očekuje do kraja sezone, Nikolić je rekao da je njegova ekipa „već premašila plan“ i da se nada da će Radnički dobiti dve utakmice koje do kraja igra kao domaćin.