Dusko_VujosevicKUP RADIVOJA KORAĆA

Vujošević: Moramo da učinimo da ne odlučuje sreća

 

Danas:

Od 18,00: Partizan – Hemofarm

Od 21,00: FMP –RADNIČKI

Košarkaši Partizana će dans odigrati polufinalnu utakmicu sa ekipom Hemofarma. Trener crno belih Duško Vujošević je na konferenciji za novinare u Nišu sumirao utiske nakon prvog dana takmičenja i izneo svoja očekivanja pred polufinalni susret sa Vrščanima.

-Dobro je što imamo dan pauze. Protiv Radničkog smo morali da vodimo računa da se neki igrače odmore, ali i da se ne desi da neko ne bude bez potrebne količine opterećenja i na taj način izgubi optimalnu formu. Nisam se pribojavao poraza, ali jesam povreda i skoro da sam bio u pravu zbog toga. Naši protivnici se nisu obrukali, pružili su dobru utakmicu, pojedinci su pokazali da su za viši nivo košarke. Cilj je ostvaren i ja sam zadovoljan – jasan je bio Vujošević.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na utakmicu Zvezde i Zadra

Strateg Partizana je istakao kako će sutrašnja utakmica biti veoma neizvesna:

-Gazili su u četvrtfinalu i pobedili 41 poen razlike. Biće jako neizvesan meč. Mislim da je Partizan kvalitetniji gledajući sofisticirano, u nijansama. Da se igra 10 utakmica, verujem da bi Partizan pobedio u osam, ali ovde se igra samo jedna. U takvom meču je teško predvideti šta će biti. To nije više pitanje gatanja ili čuvene izreke da se „u sportu nikad ne zna“. Razlika između Partizana i Hemofarma je mala, tako da postoji objektivna neizvesnost.

Povezana vest:  Basketaši Novog Sada postali svetski šampioni

Potom je dodao:

-Pobedom u Zadru su podigli formu istovremeno eliminisavši direktnog protivnika za fajnal-for. Pokazali su hrabrost pobedom u gostima, i tako sigurno dobili na atmosferi i samopuzdanju. Činjenica je da smo ih dobijali dva puta, ali na jednu loptu, uz dosta sreće. Sada, ako želimo da ih dobijemo, a to svakako želimo, moramo da učinimo da ne odlučuje sreća.

Povezana vest:  Odložen početak sezone u ABA ligi

Polufinalna utakmica Partizan – Hemofarm biće odigrana danas 20. februara sa početkom u 18 časova.