kosarkaskaligasrbije_logo

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Utakmica Metalac – Superfund BP registrovana 20:0

 

Zbog ne izmirenja obaveza KK Superfund proisteklih iz neplaćenih kazni iz ove sezone i neplaćenih mesečnih članarina za period novembar 2010 – februar 2011. godine Predsednik Udruženja klubova KLS Zoran Biorac, na osnovu odluka Udruženja klubova od 04.oktobra 2010 godine i Predsedništva KLS od 21.februara 2011.godine izrekao je suspenziju KK Superfund za utakmicu 24.kola KLS Metalac – Superfund , koja je trebala da se igra danas u Valjevu.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Panatinaikos u Miluzu

Na osnovu Propozicija takmičenja KLS i Pravilnika o takmičenju KSS, ekipa Superfund BP gubi utakmicu službenim rezultatom i ne dobija bod za poraz. Ekipi Superfund BP daje se rok da do petka 04.marta 2011. godine izvrši uplatu u iznosu od 135.000 dinara čime bi se ukinula suspenzija kluba i steklo pravo nastupa na utakmici 25. kola KLS , Superfund BP – Napredak.  O statusu KK Superfund BP klubovi KLS i službena lica će biti obavešteni odlukom u petak 04.03.2011.godine posle 12 časova.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Cibona pobedila Cedevitu i osvojila trofej Jadranske lige

U slučaju da se ne izvrši uplata i suspenzija ne ukine, biće doneta odluka o registraciji utakmice službenim rezultatom, čime bi ekipa KK Superfund BP dobila drugi minus bod i shodno čl.35 Pravilnika o takmičenju bila bi isključena iz takmičenja KLS. U sezoni 2011/2012 ekipa KK Superfund nastupala bi u dva stepena nižem rangu u odnosu na onaj u koji bi ispala redovnim putem.

Povezana vest:  Partizan: Dali smo sve od sebe, za pomak je ipak potrebno dvoje