uros_bogojevic_1

WORLD WAKO PRO GRAND PRIX SRBIJA – GRČKA

Uroš Bogojević uveren u pobedu  Srbije

 

Miran momak iz Novog Sada koji najbolje priča u ringu. Tako bi u najkraćem glasio opis Uroša Bogojevića, aktulenog vicešampiona Evrope iz Azerbejdžana. Uroš, kikbokser Vojvodine Veletabak biće jedan od članova reprezentacije Srbije koja će u subotu, 5. marta u dvorani „Pionir“ od 20 časova u okviru WORLS WAKO Pro Grand prix turnira izaći na megdan selekciji Grčke.

Urošev rival biće Aleksandros Nikoladis, a meč se radi u okviru kategorije do 81,4kg.

– Odgledao sam jedna-dva meča od protivnika, ali nisam ulazio u dublje analize. Video sam da je dobar borac i očekujem kvalitetan duel – bio je prvi komentar Uroša Bogojevića.

Povezana vest:  Osnovana Svetska kik-boks i karate unija za Srbiju

Pripremao se u Novom Sadu, a o formi kaže:

– Radio sam kao i uvek. Nikakakve posebne pripreme. Trenirao u klubu, lagano podizao formu. Dobro se osećam, i fizički i psihički sam spreman za meč protiv Nikoladisa.

I za njega, baš kao i za sve ostale, biće ovo prvi meč posle Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu na kome je osvojio srebrnu medalju. Ističe:

– Reprezentacija koja će izaći an megdan Grcima je sačinjena od momaka koji su ovog trenutka po oceni Stručnog štaba najspremniji. Veoma mi je drago što sam deo ekipe koja će braniti ugled srpskog kik boksa pred navijačima u „Pioniru. Svi znaju da kad radimo mečeve pred domaćom publikom uvek imamo motiv više da damo sve od sebe i predstavimo se u najboljem izdanju.

Povezana vest:  K-1, MMA, SPEKTAKL U ZETRI, Semi Šilt u Sarajevu

Novo takmičenje WAKO Federacije po njegovom mišljenju je sjajna prilika za napredak kik boksa. Naglašava:

– Ideja za pokretanje ovog takmičenja je, koliko znam, postojala već neko vreme. Sad kad je konačno realizovana to je sjajna stvar. Na ovaj način, okupljanjem najboljih svetskih selekcija, vrši se odlična promocija kik boksa. Ne samo u zemljama učesnicama takmičenja, već i u celom svetu. Pored dodatnih mečeva, borci učesnici će imati prilike i da na kraju takmičenja, ukoliko trijumfuju, osvoje i određenu novčanu nagradu. Kad je Srbija u pitanju, Svetski Gran pri će, takođe, doneti mnogo na popularizaciji kik boksa. Sama prisutnost u medijima, činjenica da će duel Srbija – Grčka prenositi RTS, a da će ga potom emitovati i EUROSPORT  već dovoljno govori o tome koliko će takmičenje u „Pioniru“ biti najbolja reklama za kik boks.

Povezana vest:  Miloš Anić prvak sveta

Pitanje pobednika u ovom duelu za Uroša se uopšte ne postavlja:

– Srbija! Grci jesu kvalitetni, ali znajući kvaolitete preostale četvrice boraca koji su u reprezentaciji Srbije nemam nikakvu dilemu. U „Pioniru“ ćemo zabeležiti pobedu i proći u polufinale. Po prirodi sam optimista, i uvek očekujem pozitivan ishod. Uveren sam da će „Pionir“ biti pun i da će svi oni koji u subotu od 20 časova budu uz nas imati mnogo razloga za zadovoljstvo – zaključio je Bogojević.

PHOTO: ataimages.rs