kik boks ring

Novopazarke se bore za evropske profi titule u kik-boksu

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je danas da će njegove kik-bokserke Ajla Lukač i Saida Bukvić imati težak zadatak da 29. septembra u tom gradu postanu profesionalne šampionke Evrope.
-Očekuju ih teški mečevi sa kvalitetnim rivalkama. Posebno je opasna Italijanka marokanskog porekla Ajša Amarhun, koja je protivnica Lukačeva. Iako je dosta kruta, ima sjajnu ručnu tehniku I veoma je iskusna. Ipak, iskustva ima i Ajla – rekao je Dupljak radiju Sto plus. 
Njih dve će se boriti za evropsku profi titulu u kategoriji do 51.5 kilograma, dok će u kategoriji do 54 kilograma Saida Bukvić za protivnicu imati Nevenku Mikulić iz Hrvatske. 
-Hrvatica ima puno mečeva iza sebe, pa Bukvićevu očekuje težak zadatak. Njoj nedostaje iskustva, ali je fajter bez straha I konstantno ide napred – ocenio je Dupljak. 
Ajla Lukač je krajem prošle godine postala profesionalna prvakinja Balkana u lou-kiku, a u toj disciplini je i svetska amaterska prvakinja za usrast starijih juniorki. 
-Nisam još upoznala sve kvalitete protivnice, ali očekujem pobedu. Trenirali smo 10 dana na Ribarićkom jezeru, a u završnoj fazi priprema još smo pojačali tempo – kazala je Lukačeva. 
Osim borbi za evropske titule, Novopazarci će 29. septembra u dvorani Pendik videti i nekoliko uvodnih borbi, od kojih je posebno zanimljiv duel između Vladimira Lekića iz Smedereva i Tuzlaka Mesuda
Selimovića.

Povezana vest:  U BIJELOM POLJU ISPISANA NOVA STRANICA U WAKO ISTORIJI, Strugaru peta kruna