kik_boks_ring

Novopazarke osvojile balkanske profi titule u lou-kiku

 

Članice Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Mirela Barudžić i Ajla Lukač postale su večeras na domaćem ringu profesionalne prvakinje Balkana u lou-kiku. Barudžićeva je u duelu za titulu u kategoriji do 50 kilograma savladala Plamenu Cigularovu iz Bugarske odlukom sudija 3:0 (50:46, 50:45 i 49:47), posle pet planiranih rundi od po tri minuta.

Povezana vest:  KIK BOKS, POBEDOM 4:1 PROTIV GRČKE SELEKCIJA SRBIJE OBEZBEDILA MESTO U POLUFINALU GRAN PRIJA, Efektno razbijeni Grci

Jednoglasnom odlukom slavila je i Lukačeva protiv Makedonke Kristine Stojčevske (50:45, 49:48 i 50:46) u kategoriji do 52 kilograma, u meču koji je, takođe, potrajao svih pet rundi. Balkanski profesionalni pojas u lou-kiku je zvanična titula Svetske kik-boks federacije (WAKO), čiji je delegat bio Srđan Bugarčić iz Beograda.

Osim mečeva za profi titule, novopazarska publika je videla još 10 borbi, u kojima su, uz domaćina, učestvovali i takmičari iz Kraljeva, Smedereva, Niša i Tuzle.

Povezana vest:  SLUČAJNI SUSRET SA TEŠKAŠIMA IZ SARAJEVA, Redžović i Poturak u Beogradu

Najbolji akter tih duela bio je domaći pionir Aldin Ramović, njegova klupska drugarica Saida Bukvić proglašena je za najboljeg tehničara, dok je novopazarski Klub borilačkih sportova najuspešniji kolektiv ove kik-bokserske revije. Večerašnje borbe u Hali sportova pratilo je oko 1.200 gledalaca.