Ekološki turnir u basketu „ECOCOURT BUSINESS 3×3“ održan je u subotu, 18. maja na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji.

ECOCOURT BUSINESS 3×3 je jedinstveni sportski turnir nastao sa ciljem da okupi društveno odgovorne kompanije i njihove zaposlene koji se takmiče u kategorijama 3×3 (prema FIBA pravilima) i šutiranju trojki, a tokom takmičenja bira se i MVP igrač turnira.

Pobednik turnira su zaposleni iz kompanije Oblak Tehnologije, drugo mesto je osvojila firma Panteleon, dok je treće mesto pripalo ATS (Akreditaciono telо Srbije). Najbolji šuter turnira je Aleksandar Jovčić iz ATS-a, a MVP igrač je Marko Božičković iz Oblak Tehnologije.

Prestižnu titulu „EKO pobednik“ osvojila je Halkbank, kompanija koja je donela najviše reciklažnog otpada. Pobednička ekipa prikupila je 136kg otpada.

Povezana vest:  LA Klipersi pobedili Sakramento, 19 poena Bogdanovića

Marko Božičković, predstavnik ekipe Oblak Tehnologije je povodom osvojenog prvog mesta izjavio: „Osećam se sjajno povodom pobede, svi učesnici su prikazali sjajnu borbu i takmičarski duh. Organizacija je bila na vrhunskom nivou, od organizatora, do sudija i zapisničkog stola. Ovi događaji su važni jer stvaraju koheziju među zaposlenima, bolje se upoznaju kolege sa kojima možda nemamo mnogo kontakta na poslu. Takođe se družimo i sa drugim kolegama iz kompanija. I sledeće godine se sigurno prijavljujemo!“

Povezana vest:  Ivkoviću nagrada za najboljeg trenera Evrolige

Marija Gojković iz Halkbank je izrazila veliko zadovoljstvo što je i njihova kompanija bila deo turnira i istakla: „Ovo je za nas važan dan jer smo se okupili zajedno sa našim kolegama, ali što smo imali i priliku da upoznamo i kolege iz drugih kompanija, ali i da osvojimo titulu EKO pobednika. Tokom radnog vremena nemamo mnogo prilike da se družimo i ovo su događaji koji nas povezuju, ali ujedno i povećavaju svest o važnosti ekologije. Mi smo proteklih dana imali veliku akciju u našoj banci u okviru koje smo prikupljali reciklažni otpad. Vidimo se i naredne godine!“

Povezana vest:  NBA VESTI, Rubio u ponedeljak na operaciji zgloba

Sanja Minić, osnivačica Edukort organizacije i ekološkog turnira u basketu je podelila svoje utiske o održanom turniru: „Ove godine smo organizovali treći ECOCOURT BUSINESS 3×3 turnir na kome su učestvovale 22 kompanije. Nadamo se da će sledeće godine biti veći odziv i pozivamo kompanije da budu društveno odgovorne, ali i da brinu o zdravlju i fizičkoj aktivnosti zaposlenih”.

Više o događaju na veb sajtu https://ecocourt.rs/.

Foto: Promo