mihajlo_uvalin_zvezda_siroki

NLB LIGA

Uvalin se nada najboljem protiv Olimpije

U utakmici 25. kola regionalne NLB lige za košarkaše Crvena zvezda će sutra u Beogradu dočekati ljubljansku Olimpiju, a trener „crveno-belih“ Mihailo Uvalin nada se najboljem ishodu presudnog meča u sezoni.

„Crveno-beli“ se nalazi na deobi poslednje pozicije na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobeda i 17 poraza. Isti skor ima i Zadar, ali je Zvezda bolja u međusobnom skoru od Dalmatinaca, pa bi eventualnim trijufmom nad favorzovanim „zmajčekima“ Uvalinovi učenici i teoretski izbegli ispadanje.

Povezana vest:  Brend Nike spremno dočekuje NBA All – Star meč

-Očekuje nas veoma teška utakmica u kojoj je ekipa Olimpije biti apsolutni favorit. Potrebno je da pružimo više od maksimuma kako bi uopšte bili u situaciji da napravimo povoljan rezultat – istakao je Uvalin.

On je podsetio da je Olimpija odigrala odlično ove sezone u Evrolige, a u regionalnom takmičenju je već obezbedila plasman na završni turnir koji će od 19. do 21. aprila biti održan u Ljubljani.

Povezana vest:  Vujošević: FMP filijala Crvene zvezde

-Olimpija je skup veoma kvalitetnih individualaca, ali pre svega mislim da dobro igraju kao tim. Mi se, međutim, uzdamo u veliki motiv i ogromnu podršku sa tribina – poručio je Uvalin, koji se nada i sportskoj sreći u duelu sa favorizovanim „zmajčekima“.

Mladi stručnjak je najavio da će se, za odnosu na okršaj sa Cedevitom, „crveno-beli“ biti kompletni pošto se u tim vraćaju američki internacionalac Rikardo Marš i Strahinja Milošević.

Povezana vest:  Čović: U Beogradu neće biti kao nedavno u "Morači"

Utakmica Crvena zvezda – Olimpija igra se sutra od 12 časova u dvorani „Pionir“. Uprava trofejnog kluba pozvala je navijače da pruže podršku Zvezdi u odlučujućem meču, a ulaz u dvoranu biće besplatan.