Crvena_Zvezda_Union_Olimpija

NLB LIGA

Crvena zvezda pobedila Olimpiju

 

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu ekipu ljubljanske Olimpije rezultatom 92:70 (26:12, 17:16, 30:25, 19:17) u utakmici 25. kola regionalne NLB lige.

Meč je odigran u dvorani „Pionir“ pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Obradović (Bosna i Hercegovina), Lepetić (Crna Gora) i Viklicki (Češka).

 

Ovim trijumfom „crveno-beli“ stigli su nadomak opstanka u regionalnom takmičenju. U slučaju da vršački Hemofarm večeras pobedi ekipu Zadra na gostujućem terenu izabranici trenera Mihaila Uvalina i teoretski će obezbediti opstanak u ligi.

 

Crvena zvezda: Cvetković 13, Drča, Jang 3, Radosavljević 2, Lešić 2, Nedović 2, Nikolić 11, Milošević, Marinković, Marš 30, Subotić 13, Bakić 16.

Olimpija: Špan, Ilijevski 4, Boisa 2, Anagonije 4, Gregori 15, Salin 3, Jagodnik 12, Šermadini 4, Markota, Bertans 9, Ožbolt 14, Udrih 3.

Povezana vest:  Rus Mozgov u Njujork Niksima

 

Možda i najznačajniju pobedu u poslednjih nekoliko godina Zvezdini košarkaši ostvarili su na veličanstven način u predivnoj atmosferi, pred dobro popunjenim trbinama. Uvalinovi učenici uspeli su da se izdignu iznad svih klupskih problema i savladaju ogroman pritisak koji se pojavio usled velike važnosti meča sa „zmajčekima“, koji su ove sezone igrali među 16 najboljih timova u Evropi.

 

Zahvaljujući velikoj podrši navijača, ogromnoj angažovanosti i borbenosti tokom svih 40 minuta i raspoloženom Rikardu Maršu Crvena zvezda je uspela da na pleća obori velikog rivala, koji nije stigao ni do časnog poraza.

Marš, koji se od samog dolaska u beogtradski klub pokazao da je lider i skoro uvek prva opcija u napadu „crveno-belih“, danas je odigrao bez greške. Postigao je 30 poena, iznudio osam faulova nemoćnih čuvara i sjajnom napadačkom učinku pridodao četiri skoka – sve zajedno za indeks uspešnosti 30!

Povezana vest:  Gak: Partizan i Zvezda će uskoro dobiti nagrade

 

Kada su mu se pridružili mladi Aleksandar Cetvković, kapiten Boris Bakić i iskusni Vujadin Subotić, a prednost Zvezde porasla na dvocifrenu, bilo je jasno da se najtrofejnijem slovenačkom timu ne piše ništa dobro.

 

Mnogi aduti trenera Olimpije Jurija Zdovca zakazali su u potpunosti usled ogromne agresivnosti igrača Crvene zvezde u odbrani, a jedini koji su pokušavali da meč učine zanimljivijim i spreče neočekivanu katastrofu u redovima

Ljubljančana bili su iskusni reprezentativci Sašo Ožbolt sa 14 i Goran Jagodnik sa 12 poena.

 

Crvena zvezda se nakon velikog trijumfa nalazi u veoma povoljnoj poziciji pred poslednje kolo. Za definitvno obezbeđivanje opstanka „crveno-beli“ moraju da na kraju budu makar izjednačeni sa Zadrom po broju bodova s obzirom da imaju bolji međusobni skor od Dalmatinaca.

Povezana vest:  Đorđević saopštio skraćeni spisak igrača za SP

 

Zadar večeras igra sa Hemofarmom u dvorani „Krešimir Ćosić“, a u poslednjoj rundi gostuje Širokom u Hercegovini. Jedina opcija prema kojoj Zadrani opstaju je da zabeleže obe pobede uz poraz Zvezde u Zagrebu od istoimenog tima narednog vikenda.

Crvena zvezda ima 10 pobeda i 15 poraza, a Olimpija 16 pobeda i devet poraza. U poslednjoj utakmici 25. kola sastaju se Zadar i Hemofarm.

Rezultati ostalih mečeva 25. kola:

Cibona – Budućnost 70:80

Krka – Partizan 62:72

Igokea – Široki 71:73

Radnički – Cedevita 73:79

Nimburk – Zagreb 83:74