kosarkaskaligasrbije_logo

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Sutra proglašenje najboljih u KLS

Za sutra u 13 sati, u Kući košarke u Beogradu, pre izvlačenja takmičarskih brojeva za Superligu Srbije, biće proglašeni najbolji pojedinci u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS).

Najkorisniji igrač (MVP) je Nenad Šulović, centar Napretka iz Kruševca, koji je imao prosečan indeks korisnosti od 22,7. Zauzima peto mesto na listi strelaca sa 416 koševa i treće mesto na listi skakača sa 165 skokova. Nad njim je napravljeno najviše prekršaja 169, ili 6,5 po utakmici.

Povezana vest:  Vujošević: Demonstrirali smo kvalitet i pobedili favorita

Najbolji skakač i asistent je Marko Ljubičić, plejmejker valjevskog Metalca. Protiv Mega Vizure je ostvario tripl-dabl učinak (18 poena, 13 asistencija, 10 skokova), dok je na tri utakmice imao dabl-dabl učinak.

Najbolji strelac je Branko Milisavljević, bek Mega Vizure iz Beograda sa 529 postignutih koševa. Procenat sa linije slobodnih bacanja bio mu je 90,6 odsto (163/180), a iz igre 49 odsto. Izveo je najviše slobodnih bacanja u KLS, 180.

Povezana vest:  NBA VESTI, Tribl-dabl sjajnog Vestbruka, Marjanović se upisao

Najviše osvojenih lopti imao je Slobodan Dunđerski, plejmejker OKK Beograda, koji je na 25 utakmica „ukrao“ 93 lopte, ili 3,7 po meču.

Uz Ljubičića, jedini je igrač kome je pošlo za rukom da ostvari tripl-dabl učinak – u poslednjem kolu protiv Mega Vizure imao je indeks uspešnosti 43 (20 postignutih poena, 10 osvojenih lopti i 11 asistencija).

Povezana vest:  Svetski šampioni u basketu „3 na 3“ biraju se 17. septembra u Beogradu!

Najbolja petorka KLS u sezoni 2010/2011. je: plej Dunđerski, bek Milisavljević, krilo Andreja Milutinović (FMP), krilni centar Filip Dedijer (Borac, Čačak) i centar Šulović.