vlade_divac (1)

Divac: Duda Ivković da ostane selektor

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac smatra da bi Dušan Ivković trebalo da ostane selektor našeg nacionalnog tima, bar do Olimpijskih igara u Londonu.

Divac je u intervjuu Tanjugu rekao da sa svoje pozicije, predsednika OKS, ne može da utiče na promene u Košarkaškom savezu Srbije, ali da ce i kao Vlade Divac i kao predsednik OKS uvek biti na raspolaganju i spreman da pomogne.

Veruje da je došlo dobro vreme za kosarku: “Trenutak je da se svi kojima je košarka u srcu ujedine, lociraju probleme i zajedničkim snagama počnu da ih rešavaju.“

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, U prodaji ulaznice za večiti derbi

-Vreme je da posle novih izbora u KSS košarka krene uzlaznom putanjom. Vidim da su razgovori gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i selektora Dušana Ivkovića, koji je u jednom trenutku podneo ostavku, veoma ozbiljni i mislim da je najbolje za našu košarku da taj čovek ostane, makar do Londona – istakao je Divac.

Divac je izrazio nadu da će se u rad KŠ uključiti i njegovi nekadašnji saigrači Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević i drugi.

-Apsolutno su spremni da to urade, pogotovo što je nastala takva atmosfera da se konačno napravi red. Jer, ako želimo neke stvari da menjamo, morate da imate okruženje koje će čuti ono što se priča. Ni ja nisam ulazio u te vode do pre neku godinu upravo zbog toga što, jednostavno, nisam osećao da mogu nešto da promenim.

Povezana vest:  Nedović: Izabrao sam Lijetuvos zbog Džikića i Evrolige

On tvrdi da u srpskoj košarci ne postoji kriza rezultata, nego samo kriza rukovođenja.

-Naša košarka je vodeća u Evropi, i sami rezultati to pokazuju. Naš glavni problem je organizacija samog Saveza, lige, gledanje na budućnost, odnosno gledanje šta je dobro za srpsku košarku, pre svega što se tiče takmičenja – rekao je Divac.

Povezana vest:  Jokić još jednom briljirao za novi trijumf Denvera

Divac je ponovio da je i dalje veliki protivnik Jadranske lige.

-Na prvom mestu je srpska liga, ona treba da ima primat i da se iz toga onda kreira sve ostalo. Ne samo ja, nego i Saša Đođević, Danilović, Paspalj smo to govorili i u vreme kada je NLB liga i nastajala. Upravo smo govorili da ako Partizan i Zvezda, koji su dva najveća kluba ovde, ne odigraju nijednu utakmicu u Kraljevu, Čačku, Nišu, Zrenjaninu, Novom Sadu onda će nam se ti centri ugasiti. I to nam se desilo – rekao je Divac.