19. KOLO NLB LIGE

Zvezda dočekuje Cedevitu, Partizan u Sarajevu, FMP u Sloveniji

 

nemanja_protic_kkfmpU 19. kolu Regionalne NLB lige sutra je na programu pet mečeva a poslednjeg dana januara dve utakmice. Posle odličnog meča u Grčkoj, u TOP 16 fazi takmičenja ekipa Partizana, predvođena košarkaškim magom Duškom Vujoševićem putuje u Sarajevo, dok ekipa sa Malog Kalemegdana dočekuje Cedevitu.

Košarkaši FMP-a danas kreću na „mini ekskurziju“ po bivšoj SFRJ. „Pantere“ sutra (17 časova, dvorana „Kodeljevo“) očekuje utakmica protiv Union Olimpije, dok je za utorak, 2. februar, u prestonici Hrvatske zakazan drugi ispit u Top 16 fazi Evročelendž kupa sa Zagrebom. Iako im slede dueli sa jakim rivalima, Samardžiski i društvo ne odlaze na petodnevni put sa belom zastavom, već sa željom da pokušaju da iznenade barem jednog favorita.

Povezana vest:  Jedan rival prati Buluta, našemm najboljem basketašu neophodna podrška do kraja

– Trenutno razmišljamo samo o Olimpiji. Ljubljančani su favoriti, ali u prvom delu sezone, kada smo nesrećno poraženi, pokazali smo da možemo da igramo ravnopravno sa njima. Sigurno je da sada imaju lošiji tim nego početkom novembra, jer ih je napustio Sani Bećirović zbog finansijskih problema.Čuo sam i da međuljudski odnosi na relaciji igrači – trener nisu najbolji, pa ćemo pokušati da iskoristimo eventualnu njihovu dekoncentrisanost. Samo, sigurno je da nas čeka težak meč. Olimpija neće lako dozvoliti treći poraz za redom na domaćem terenu  – uverava plejmejker Nemanja Protić.

Povezana vest:  EVROLIGA, CSKA u Istanbulu

Organizatora igre „pantera“ raduju dobri rezultati FMP-a u poslednje vreme.

– Dobili smo tri utakmice u nizu u Železniku, protiv Cibone, Heliosa i Artlanda. U međuvremenu smo samo poraženi u gostima od Zagreba, u NLB ligi. Odlično je rasploženje u timu, daćemo sve od sebe da se nasmejani vratimo u Beograd posle ove dve utakmice – poručuje Nemanja Protić.

Olimpija i FMP odigrali su 13 utakmica od osnivanja Jadranske lige. „Panteri“ su bili bolji u osam mečeva, u prvom delu sezone Olimpija je slavila rezultatom 79:67. Zbog zauzetosti dvorane „Tivoli“ meč će biti odigran u hali „Kodeljevo“, uz besplatan ulaz.

Kao što je poznato, FMP će na mečevima u Ljubljani i u Zagrebu biti oslabljen za povređene Filipa Čovića i Andreju Milutinovića. Za utakmicu sa Olimpijom iz sopstvenog pogona ekipi je priključen bek Marko Kesić.

Povezana vest:  Zvezda igra protiv Barselone u Beogradskoj areni

 

Sutra:

Od 17,00: Olimpija – FMP

Od 19,15: Budućnost – Široki

Od 19,30: Crvena zvezda – Cedevita

Od 20,00: Zagreb – Radnički

Od 20,15: Bosna- Partizan

31. januar:

Od 19,00: Hemofarm – Helios

Od 20,00: Zadar – Cibona

 

Tabela:

Cibona 14/4

Partizan 13/5

Hemofarm 12/6

Zagreb 12/6

Olimpija 11/7

Budućnost /11/7

Zadar 10/8

Cedevita 9/9

Zvezda 8/10

Radnički 7/11

FMP 6/12

Široki 6/12

Helios 4/14

Bosna 3/15