Vlada_Jovanovic_KK_Partizan

SUPERLIGA SRBIJE

Vlada Jovanović: Imali smo kontrolu u meču!

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku FMP sa 76:67 (20:20, 17:8, 19:22, 20:17), u utakmici drugog kola Superlige Srbije i zabeležili drugu pobedu.

Partizan je do pobede predvodio Dušan Kecman sa 13 poena i šest skokova, 12 poena postigao je Džejms Gist, koliko je imao i Kurtis Džerels, uz sedam asistencija. Po 11 poena postigli su Nejtan Džavai i Jan Veseli, koji je uhvatio i pet lopti.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Poraz Partizana u Širokom Brijegu

Aktuelni šampion Srbije ostvario je drugu pobedu u Superligi, dok je FMP pretrpeo drugi uzastopni poraz.

-Čestitam mojim igračima na fer igri. Sve ekipe su u Superligu ušle sa sedam dana pauze, što se iskoristilo za pojačani rad. To se odrazilo u padu forme, broju promašenih bacanja, možda i slabijem trčanju koje nije bilo na nivou. Možda ni utakmica nije bila na očekivanom nivou – rekao je Jovanović posle utakmice.

Povezana vest:  Bogdanović potpisao četvorogodišnji ugovor s Fenerom

Trener srpskog šampiona rekao je da će njegova ekipa morati da popravi šut sa linije za slobodna bacanja i skok.

-Osim prve četvrtine, držali smo kontrolu meča. Iz većeg obima rada imali smo mnogo promašenih slobodnih bacanja i zicera. Ono što je bilo za pohvalu jeste 18 asistencija, ali šut za jedan nikako, kao ni skok u kojem moramo da budemo daleko bolji. Čestitam FMP-u i kolegi (Aci) Petroviću i siguran sam da će biti iz utakmice u utakmicu sve bolji – dodao je Jovanović.

Povezana vest:  Radonjić: Kontrolisali smo i igru i minutažu