Adidas_Crazy_Light_Rose

Nova “adiZero Crazy Light” najlakša patika za košarku debitovaće tokom NBA plej-ofa a promovisaće je čuveni Derik Rouz

adidas je predstavio novu “adiZero Crazy Light”, najlakšu patiku za košarku.  Revolucionarna  “adiZero Crazy Light” postavlja nove standarde u košarkaškoj obući, jer je  teška samo 277.8 grama, odnosno za više od 15 odsto lakša od najbliže konkurencije. Ova adidas inovacija pomaže igračima da budu brži i da poboljšaju učinak na terenu. Lansiranjem “adiZero Crazy Light” patike, adidas je zaokružio svoju ponudu i tako dobio epitet proizvođača najlakše obuće  za tri sporta – košarku, fudbal (F50 adiZero cleat) i američki fudbal (adiZero 5-Star cleat).

Povezana vest:  Bakić i Đekić moguća pojačanja Metalca

„Lagana obuća vas čini bržim i dominantnijim na košarkaškim utakmicama”, rekao je Derik Rouz, dvostruki NBA All-Star i jedan od nosilaca igre Čikago bulsa i dodao: “adiZero Crazy Light je najlakša patika za košarku koju sam ikada nosio i zahvaljujući kojoj ću, bez sumnje, biti još brži na terenu za naš plej of.”

“Nijedna košarkaška patika ne može da se poredi sa novom „adiZero Crazy Light“. To je obuća koja će zasigurno napraviti revoluciju u igri”, rekao je Lorens Norman, adidasov potpredsednik Globalne košarke.

Povezana vest:  Preminuo Dušan Duda Ivković

Tehnologija „adiZero Crazy Light“

Posle više od dve godine istraživanja, adidasov tim za inovacije i adidasovi košarkaški dizajneri razvili su „adiZero Crazy Light“ tako što su platno obavijali oko stopala i na taj način pratili svaki prirodni pokret, podstičući vrhunsku funkcionalnost. Za kreiranje ove košarkaške patike izabrani su najlakši, visoko fleksibilni i trajni materijali.

Povezana vest:  Vujanić se vratio u Partizan, kao pomoćni trener

Gornji deo „adiZero Crazy Light“ patike napravljen je od revolucionarnog tzv. „SPRINTWEB exoskeleton“ tanjeg od 1 mm, koji je bez šavova spojen sa najlonskom tekstilnom osnovom, čime se značajno smanjuje težina i obezbeđuje pojačana podrška i snaga.  Mrežasta struktura materijala obezbeđuje igračima optimalnu podršku za svaki pokret, veliku udobnost i gotovo 360 stepeni ventilacije.