vladimir_mihajlovic_curtis_Jerrellis_01

JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4

Partizan u finalu završnog turnira Jadranske lige

 

 

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira Jadranske lige, pošto su večeras u Ljubljani pobedili podgoričku Budućnost sa 62:58 (14:16, 16:13, 13:19, 19:10) Partizan će u finalu igrati sa pobednikom duela Olimpija-Krka, koji se igra kasnije večeras.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Raško Katić i Kurtis Džerels sa po 13 poena, ali je najbolji bio Džejms Gist sa 12 poena i sedam skokova. Budućnost je predvodio Marko Simonović sa 14 poena i osam skokova, dok je Vladimir Dragićević završio utakmicu sa 11 poena i sedam skokova.

Partizan je pobedio u samoj završnici meča, a većim delom utakmice je gubio. Najviše zahvaljujući jako lošem šutu. Trostruki uzastopni šampion Jadranske lige šutirao je za tri poena 1/15, a promašio je čak 14 slobodnih bacanja, od čega čak 10 u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Litvanci bolji od Zvezde

Budućnost je pocela utakmicu sa vođstvom od 4:0, a sredinom prve četvrtine imala je i 11:4. Partizan je bio jako nesiguran u napadu, a uspeo je u poslednjim sekundama da smanji na 16:14, da bi Gist početkom druge doneo prvo izjednačenje svom timu

Crno-beli su prvi put poveli u 14. minutu trojkom Džerelsa. Jan Veseli je već tada dobio treću ličnu grešku, ali je njegov tim i bez njega poveo sa 29:23.

Budućnost je, međutim, odgovorila serijom od 6:0 i izjednačila, da bi Partizan na poluvreme otišao sa poenom prednosti. Podgoričani su dobro počeli treću četvrtinu, pošto su posle dva i po minuta poveli sa 35:32 i držali vođstvo najviše zahvaljujući lošem napadu Partizana.

Povezana vest:  Džikić: Zvezda jedan od najtežih protivnika

Veseli je u poslednjem minutu dobio tehničku grešku posle čega je Budućnost povela sa 41:36, da bi malo kasnije, posle trojke Gintarasa Kadzijulisa povela sa 45:36. Budućnost je i u poslednjoj četvrtini imala devet poena prednosti, a Partizan je uspeo da priđe na 48:44 četiri i po minuta pre kraja. Simonović je uspeo da pogodi za tri i vođstvo 51:44.

Partizan je loše šutirao za tri poena, ali je dva i po minuta pre kraja uspeo da priđe na poen zaostatka, 53:52. Crno-beli su tada promašili jedan napad, odbranili još jedan, a onda je Veseli silovitim zakucavanjem iz „odbojke“ doneo svom timu prednost od 54:53.

Povezana vest:  NBA VEST, Pobede Milvokija, Indijane i Sakramenta

Nikola Otašević je tada pogodio oba penala za novo vođstvo. Posle nekoliko razmena u penal-završnici, Vladimir Dragićević pogodio je iz igre za vođstvo Budućnosti od 58:56. Katić je izjednačio sa penala 45 sekundi pre kraja, a onda su Džerels i Gist poenima doneli konačnu prednost svom timu.

Finale je na programu u četvrtak.

Utakmica je igrana u novoj sali Stožice, koja prima 12.400 ljudi, ali je početak meča gledalo tek nešto više od 1.000 navijača.