curtis_jerrells_02

JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4

Jovanović verovao u uspeh

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je večeras da nije sumnjao u osvajanje trofeja u Jadranskoj ligi i pohvalio svoje igrače.

-Početak sezone nije bio lak, krenuli smo loše u Jadranskoj ligi, ali odlično u Evroligi. Nisam sumnjao u sebe nijednog trenutka ni u najtežim momentima, ali bilo mi je jako važno mišljenje ljudi koji su oko mene – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Partizan je večeras u finalu završnog turnira u Ljubljani pobedio Olimpiju sa 77:74 (26:23, 17:16, 22:19, 12:16) i peti put uzastopno osvojio regionalno takmičenje.

-U prvom poluvremenu nismo ispunili dogovor iz svlačionice. Nije da igrači nisu hteli, nego Olimpija to nije dozvolila. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, nismo uvek uspevali da kontrolišemo Olimpijinin šut za tri poena. Trener (Jurij) Zdovc je čak izveo ekipu bez pravog centra. Poslednja dva minuta oba tima su bila nervozna, svesno smo u završnici išli na situacije ‘jedan na jedan’, tražili smo faul i penale i uspeli u tome – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Zvezda bolja od Cedevite u derbiju sedmog kola Jadranske lige

-Sezona je jako teška za sve klubove u ligi, ovo je bio najneizvesniji šampionat do sada. ‘Fajnal for’ je bio neizvestan, u finalu je viđena mnogo lepša košarka nego u polufinalu – dodao je trener srpskog šampiona.

Jovanović, koji je na klupi Partizana zamenio Duška Vujoševića, zahvalio je igračima, ljudima u klubu I svom prethodniku na poverenju.

-Jako dobra energija kod svih momaka, u prvu utakmicu smo nervozno ušli, a u današnju veoma koncentrisano. Da ih pohvalim, imali su jako tešku sezonu. Moram da zahvalim i igračima i svima u klubu, (Predragu) Danilovicu, (Draganu) Todoriću i Vujoševiću. Dule je imao veru da ću dobro da obavim posao – rekao je on.

Povezana vest:  Alimpijević: Oprezno protiv Mornara

Jovanović, koji nije želeo da komentariše suđenje, rekao je da će mu u narednim danima biti teško da „otrezni“ ekipu.

Košarkaš Partizana Jan Veseli rekao je da je srećan zbog nove titule i da će se njegova ekipa okrenuti odbrani prvenstva Srbije.

-Nemam reči da opišem koliko sam srećan, novi trofej smo osvojili, peti po redu. Ostaje nam da se okrenemo prvenstvu Srbije da odbranimo i tu titulu – rekao je kratko Veseli.

Trener Olimpije Jurij Zdovc smatra da sudije nisu sudile istim kriterijumom i da će njegova ekipa do kraja sezone pokušati da osvoji titulu u Sloveniji.

Povezana vest:  Barcokas: Uspeli psihički i taktički; Mesina: Skidam kapu

-Bila je ovo teška utakmica, čestitam Partizanu na tituli. Bila su dva različita kriterijma suđenja, kao da nismo igrali na domaćem terenu. Nema veze, ovo je naše prvo ovosezonsko finale, idemo dalje čeka nas prvenstvo, učinićemo sve da dođemo bar do te titule – rekao je on.

Košarkaš Olimpije Goran Jagodnik rekao je da njegova ekipa nije iskoristila šanse u večerašnjoj utakmici.

-Tužan si uvek kada izgubiš u finalu, čestitam Partizanu, nismo iskoristili svoje šanse na ovoj utakmici. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se okrenemo prvenstvu – rekao je Jagodnik, koji je postigao 12 poena.

-Partizan je večeras nametnuo svoj stil, sa dosta kontakta, veći deo meča smo uspevali da pariramo protivniku – dodao je on.