f1_grand_prix_logo

Brijatore zadovoljan novim pravilima

 

Svaki put kada se oglasio u proteklih godinu i po dana Flavio Brijatore to su uglavnom bile reči kritike na sve i svakoga u najbržem cikrusu. Međutim, izgleda da je posle uvođenja novih pravila istančan ukus Italijana konačno zadovoljen.

Prošlog vikenda trka u Kini bila je jedna od najuzbudljivijih u poslednjih nekoliko godina. Na stazi u Šangaju viđeno je nekoliko različitih strategija, mnogo preticanja i preticanje za pobedu samo četiri kruga pre kraja. – Gledao sam trku na TV-u i priznajem da nisam odavno tako uživao. Već smo se navikli da nam bude dosadno jer ko uspe da izbije prilikom starta na prvo mesto tu i ostaje, osim ako ne napravi neku grešku – podseća Brijatore.

Povezana vest:  Ekipa Renoa potpisala ugovor o sponzorstvu sa Ladom

I sve to zbog promenjenih pravila. Ove sezone u Formulu 1 je uvedeno promenljivo zadnje krilo, vraćen je KERS, a Bridžstonove gume zamenjene su Pirelijevim.

– Sada je svaka opcija otvorena. Veber je krenuo sa 18. mesta, a ušao je u cilj iza pobednika sa samo sedam sekundi zaostatka. Da je trka potrajala još nekoliko krugova možda bi i pobedio. Nova pravila su konačno napravila uzbudljivom Formulu 1. Ranije je bilo dosadno, a sada nepredvidivo. Gume su promenile stvari na bolje – tvrdi Italijan.

Povezana vest:  Hamilton: Ovo je najbolja sezona u mojoj karijeri