partizan_cheering-1

JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4

Božić: Sistem još postoji i donosi uspehe

 

Kapiten košarkaška Partizana Petar Božić ocenio je nakon večerašnje odbrane titule prvaka regionalne lige da sistem koji crno-belima donosi pobede „još postoji“ i fukncioniše na najbolji način.

-Ovo je dokaz da sistem i dalje postoji i da je veoma, veoma uspešan. Sada se okrećemo narednim obavezama u domaćem prvenstvu – rekao je Božić posle pobede nad Olimpijom u finalu završnog turnira Jadranske lige.

Crno-beli su posle dramatične završnice savladali Olimpiju sa 77:74 i petu godinu uzastopno osvojili trofej. Utakmicu u hali Stožice gledalo je oko 10.000 ljudi, a košarkaši Partizana imali su podršku nešto više od 1.000 navijača iz Srbije, Austrije, Slovenije, Švajcarske.

Povezana vest:  Partizan se pobedom oprostio od Evrokupa

Dobru partiju, krunisanu pogođenim slobodnim bacanjima pružio je američki plejmejker Kurtis Džerels, koji je postigao 20 poena.

-Veoma sam uzbuđen i srećan, jer je ovo bila duga nedelja. Polufinalni meč nismo igrali dobro, ali večeras smo bili mnogo bolji. Dogovor je bio takav da u završnici idemo da izvučemo penale i slobodna bacanja. Nisam ja dobio ovu utakmicu, već ceo tim – istakao je Džerels.

Povezana vest:  Disciplinski sudija ABA: Zvezdi bod manje, 20:0 za Budućnost

Krilni igrač crno-belih Dušan Kecman ocenio je da je svake godine sve teže osvajati ovaj trofej.

-Ovo je bila odlicna i neizvesna utakmica, imali smo vise koncentracije, bili smo borbeniji. Odlično smo odigrali odbranu. Svake godine je sve teže da se odbrani trofej, rivali su motivisaniji, igrači odlaze, ali opet smo prvi – zaključio je Kecman.

Centar Partizana Raško Katić rekao je da je zbog ovakvih momenata došao u Partizan.

Povezana vest:  ABA liga: Zbog korona virusa odložena utakmica FMP - Zadar

-Hvala Partizanu na ovom trofeju. Kada sam dolazio među crno-bele isključivo na prvom mestu mi je bila želja da ih osvajam. Pamtiću ovaj trijumf do kraja života – istakao je Katić.

Bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ekipa ostvarila fantastičan rezultat.

-Ima dosta ljudi koji su mislisi da će Partizan da izgubi, ali Jovanović je postavio sistem koji je bio nerešiv za (Jurija) Zdovca. Drago mi je zbog Vlade (Jovanovića) – kazao je Vujošević.