nba_novi_logo

NBA VESTI

Boston slavio u Nju Jorku, Lejkersi u Nju Orleansu

 

Posle dve pobede u neizvesnim utakmicama u Bostonu, Seltiksi su u prvom dvoboju NBA doigravanja u Medison Skver Gardenu u poslednjih sedam godina pobedili Nju Jork sa 113:96. Od samog početka je Boston držao utakmicu pod kontrolom, što i nije bilo teško uz raspoloženi trio. Rajon Rondo je završio meč sa tripl dabl učinkom od 15 poena, 11 skokova i čak 20 asistencija što je rekord Seltiksa u utakmicama doigravanja. Rondu je to ujedno šesti tripl dabl karijere u plaj ofu i još mu samo četiri nedostaju da se izjednači sa legendarnim Larijem Birdom.

Rondo je svojim asistencijama stalno otvarao spoljne šutuve Paulu Piersu i Raju Alenu koji su to koristili. Pirs je tako utakmicu završio sa 38 poena i uz šut za trojku 6-8, dok je Alen upisao 32 koša i šut 8-11 iza linije za tri poena.

Povezana vest:  Čović: Nismo hteli rizik, incidenti nisu mogli da se isključe

Šon Viliams je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Niksa, Karmelo Entoni je dodao 15, ali uz slab šut 4-16 iz igre. Čensi Bilups je i dalje van pogona zbog povrede kolena dok je Amare Stoudemire stisnuo zube, ali u 33 minute je zabeležio sedam poena i tri skoka.

Boston sada vodi sa 3:0 u seriji i samo ga još jedna pobeda deli do polufinala Istočne konferencije. Sledeća utakmica se igra u nedelju, ponovno u Nju Jorku.

Aktuelni prvaci LA Lejkersi vratili su brejk koji je Nju Orleans napravio u prvoj utakmici u Kaliforniji. Lejkersi su slavili sa 100:86 i poveli sa 2:1, vrativši kontrolu serije u svoje ruke. Uz 30 koševa Kobia Brajanta, i 17 poena i deset skokova Paua Gasola prvaci su tokom cele utakmice održavali Hornetse na pristojnoj udaljenosti, ne dopustivši im da se ozbiljnije približe ni u jednom trenutku. Domaće je, već uobičajno, sa 22 koša i osam asistencija predvodio Kris Paul.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati devetog kola NLB lige

Do vođstva 2-1 u seriji u petak je stigla i Atlanta koja je u svojoj Filips Areni nadigrala Orlando sa 88:84. Zaza Pačulia (Atlanta) i Džejson Ričardson (Orlando) isključeni su dve i po minute pre kraja zbog guranja pod košem posle čega su se timovi četiri puta smjenjivali u vođstvu da bi Al Horford 46 sekundi pre kraja doveo Havkse u vođstvo koje više nisu ispuštali. Pobedu je domaćim košarkašima definitivno osigurao Džamal Kravford trojkom 5.7 sekundi pre poslednje sirene. Kravford je završio dvoboj sa 23 poena, od čega 18 u drugom poluvremenu. Dvajt Hauard je sa 21 košem i 15 uhvaćenih lopti ponovno bio prvo ime Medžika.

Povezana vest:  EVROLIGA, I Žalgiris pao u Beogradu

NBA doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

NY Knicks (6) – Boston (3) 96-113 (Williams 17k / Pierce 38k, Allen 32k, Rondo 15k, 11s, 20a)

(Boston vodi 3-0 u seriji)

Atlanta (5) – Orlando (4) 88-84 (Crawford 23k, Johnson 21k / Howard 21k, 15s)(Atlanta vodi 2-1 u seriji)

Zapadna konferencija:

New Orleans (7) – LA Lakers (2) 86-100 (Landry 23k, Paul 22k, 8a / Bryant 30k, Gasol 17k, 10s)

(LA Lakersi vode 2-1 u seriji)