sasa_stefanovic_kkfmpDrugo kolo Top 16 Evročelendž kupa, J grupa: Zagreb – FMP

BORBENOŠĆU DO EVROPSKOG BREJKA

 

Posle bolnog poraza u Ljubljani, košarkaši FMP-a imaju šansu da se iskupe već u Zagrebu, u drugom kolu J grupe Top 16 faze Evročelendž kupa (danas od 18 časova). Panteri su u dvorani Trnsko gostovali pre dve sedmice u NLB ligi i doživeli poraz 90:81, a poraženi su od „mrava“ i u prvom delu sezone u Železniku (86:81).

Povezana vest:  Vitkovac u Igokei, Šuput ostaje u Bambergu

– Utakmica sa Zagrebom dolazi nam neposredno posle neugodnog poraza protiv Olimpije. Ovo nam je odlična prilika da pokažemo kako je duel u slovenačkoj prestonici bio samo loš dan i da potvrdimo kako imamo karakter. Istina je da nam nedostaju povređeni Filip Čović i Andreja Milutinović, ali moramo da se borimo i pored odsustva ovih bitnih igrača – uverava Saša Stefanović, koji će od meča sa Zagrebom nositi kapitensku traku, kao igrač sa ubedljivo najvećim iskustvom u ekipi.

Povezana vest:  Vukoičić: Partizan bio borbeniji, imao je žar i energiju

Stefanović je debitovao drugi put u dresu FMP-a upravo protiv Zagreba u NLB ligi.

– Čeka nas potpuno drugačija utakmica nego što je bila ona u regionalnom takmičenju. Poznato je da su Damir Mulaomerović i Luka Žorić udarne igle domaćina, ali ne smemo da zaboravimo ni ostale igrače zagrebačkog tima. Samo požrtvovanom partijom možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu, a bilo bi odlično kada bismo uspeli da na prvom gostovanju napravimo važan brejk u Evročelendž kupu – zaključuje Saša Stefanović