Red Bull King Of The Rock _1

RED BULL KING OF THE ROCK

Srbija traži najboljeg street košarkaša za odlazak u Alkatraz!

Red Bull King Of The Rock _2Tokom maja meseca u Srbiji će biti održan najveći 1 na 1 košarkaški turnir pod nazivom Red Bull King Of The Rock. Kvalifikacioni turniri biće održani u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu, a najbolji takmičari iz kvalifikacija učestvovaće u velikom finalu na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu. Pobednik Red Bull King Of The Rock dešavanja predstavljaće Srbiju na svetskom finalu ovog takmičenja koje će se održati krajem septembra u Alkatrazu (San Francisko, Amerika).

Povezana vest:  Voždovac drugi polufinalista nacionalnog kupa

Srbija, jedna od najboljih svetskih zemalja u košarci, imaće čast da otvori novu sezonu Red Bull King Of The Rock takmičenja. Pored Srbije, ovo 1 na 1 košarkaško takmičenje održaće se u još šest zemalja. Više od hiljadu takmičara boriće se za odlazak na lokaciju sa koje je 1500 ljudi tokom 29 dugih godina maštalo da pobegne – Alkatraz! Red Bull King of the Rock je prvo sportsko dešavanje koje se ikada održalo u Alkatrazu.

Srbiju će na finalnom dešavanju predstavljati kralj ulične košarke koji će biti poznat nakon 5 kvalifikacionih turnira u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu i finalnog turnira na kome će učestvovati 64 najboljih takmičara sa kvalifikacija. Finalni turnir biće održan na terenima KK Partizan na Kalemegdanu 29. maja.

Povezana vest:  Turnir u Basketu na Voždovcu

Red Bull King Of The Rock propisuje ista pravila u kvalifikacijama, finalu u Beogradu i svetskom finalu u Alkatrazu. Igrači će se u boriti 1 na 1 igrom na jednom košu. Igre će trajati po pet minuta, napad će trajati 15 sekundi, a bodovanje će se vršiti po sistemu dva i tri poena. Za svaku igru koristiće se polovina terena, a svaki par na terenu će imati svog sudiju i tablu za poene. Turniri će se održati po sistemu eliminacija, a prvih 64 prijavljenih takmičara imaće pravo da učestvuje u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Raduljica propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede

Više informacija o samom takičenju možete pogledati na www.redbull.rs.

Raspored turnira u Srbiji je sledeći:

Kvalifikacije:

07.05. Niš – teren Bunker
14.05. Kragujevac – teren Koš
15.05. Čačak – teren Žele
21.05. Novi Sad – teren Štrand
28.05. Beograd – tereni KK Partizan na Kalemegdanu

Finale:

29.05. Beograd – tereni KK Partizan na Kalemegdanu