covic radonjic

Čović: Očekujem evroligaške uslove u svakom smislu

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da u finalu završnog turnira Jadranske lige protiv „večitog“ rivala Partizana očekuje evroligaške uslove. 
-Kao i svaki put u Republici Srpskoj uživamo ogromno gostoprimstvo. Domaćini su se zaista potrudili da imamo odlične uslove. Iz tog razloga sam uveren i da će finalni meč proteći na najvišem mogućem novou. Finale je utakmica dva evroligaša, zato očekujem da ćemo imati evroligaške uslove u svakom smislu. Kada to kažem mislim na ponašanje svih aktera na terenu, publike na tribinama, ali i na suđenje – rekao je Čović. 
Crvena zvezda i Partizan su samim plasmanom u finale obezbedili učešće u Evroligi sledeće sezone, a sutra od 20.30 igraće u finalu za trofej u regionalnom takmičenju. 
-Ne može da nam se ponovi onako loše šutersko veče kao u drugom poluvremenu protiv Radničkog. Partizan ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima jer će šesti put igrati u finalu, dok je Zvezdi ovo prvo u regionalnom takmičenju – kazao je Čović. 
On je rekao da je to što će dva srpska kluba igrati u finalu Jadranske lige potvrda dominacije u regionu. 
-Ovo je veliki uspeh za srpsku košarku. U finalu će igrati dva tima iz Srbije. Za našu malu zemlju je velika stvar to što ćemo naredne sezone imati čak dva kluba u Evroligi. I to je ipak dokaz naše dominacije u regionu i potvrda da u odnosu na sve ostale mi najviše radimo – kazao je Čović. 

Povezana vest:  Ubedljive pobede Cedevite i Budućnosti