nba_novi_logo

NBA VESTI

Memfis izbacio Spurse

 

Košarkaši Memfis Grizliesa plasirali su se polufinale Zapadne konferencije NBA lige pobedom 99:91 u svom Fedeks Forumu nad San Antonio Spursima Grizliesi su došli do ukupne pobede u seriji sa 4-2.

Na taj način su u Memfisu uknjižili svoju prvu pobedu u nekoj seriji doigravanja ikad. U prva tri pojavljivanja u doigravanjima Grizliesi su redovno čišćeni u prvom krugu, a do serije sa Spursima imali su skor pobeda i poraza 0-12. Sada su, postali tek druga ekipa u istoriji NBA lige koja je uspela da izbaci najbolje rangiranu ekipu konferencije iz regularnog dela u prvom krugu doigravanja otkada se serija igra po sistemu „bolji iz sedam utakmica“.

Povezana vest:  Spanulis: Navijači u Areni bili su sjajni

Memfis je do trijumfa predvodio sjajni Zek Randolf koji je ubacio 31 koš uz 11 skokova, od čega je čak 17 koševa postigao u poslednjoj četvrtini. Ujedno je zabio 13 od zadnjih 20 koševa svog tima. Mark Gasol ubacio je 12 koševa uz 13 skokova, dok su dvocifreni učinak imali još Toni Alen i Greivis Vaskez koji su ubacili svaki po 11 koševa. San Antonio je košem Antonija MekDejesa četiri minute i 22 sekunde pre kraja imao vođstvo 80:79, ali do kraja Spursi nisu uspeli da pronađu pravo rešenje za Randolfa. Najefikasniji u redovima poražene teksaške ekipe bio je Toni Parker sa 23 koša, Manu Đinobili postigao je 16, a Tim Dankan 12 uz 10 skokova.

Povezana vest:  Trinkjeri: Važno, teško i zanimljivo protiv Valensije

Memfis je u ovom susretu u potpunosti dobio bitku pod koševima. Tako su Grizliesi u potpunosti nadskočili Spurse (43:32) iz čega su proizašla čak 24 postignuta koša više iz reketa (62-38).

U polufinalu Zapada Memfis će snage odmeriti sa Oklahoma Sitijem. Prva utakmica serije na rasporedu je već u nedelju na parketu Oklahoma Siti Arene.

Povezana vest:  NLB LIGA, Nikolić: Nisam zadovoljan iako smo pobedili Cibonu

NBA doigravanje, konferencijsko četvrtfinale:

Zapadna konferencija:

Memphis (8) – San Antonio (1) 99-91 (Randolph 31k, 11s, M. Gasol 12k, 13s / Parker 23k)

(Memphis je dobio seriju 4-2)