lopta_u_kosu

Obeleženo 40 godina KK Student iz Valjeva

 

U Valjevu je danas obeleženo 40 godina Košarkaškog kluba Student, u kojem je ponikao veliki broj bivših reprezentativaca Jugoslavije (SFRJ), kao i sadašnji plejmejker selekcije Srbije i najbolji igrač Evrope u 2010. godini – Miloš Teodosić. Monografiju o Studentu priredio je član Tehničkog borda FIBA Tomislav Jovančić, nekadašnji igrač i trener tog kluba, i bivši košarkaški sudija u SFRJ.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Slobodno popodne reprezentativci Srbije proveli u centru Šiauliaia

Muška ekipa Studenta, za koji su kao veterani igrali i bivši jugoslovenski reprezentativci Slobodan Gordić i Miloš Bojović, takmičila se u Drugoj saveznoj ligi SFRJ, dok je ženska ekipa nastupala u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije.

U ženskoj ekipi Studenta igrale su i članice reprezentacije Mira Sekulić iz Podgorice i Vesna Jovanović iz Užica, a jedan od trenera bio je nekadašnji igrač Valjeva Zoran Kovačević. Dreš Studenta nosili su i valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević, kao i profesor matematike i informatike Radiša Kovačević, direktor Valjevske gimnazije u čijoj svečanoj sali je današnja svečanost održana.

Povezana vest:  Ubedljiv poraz Metalca u Novom Mestu