Zvezda ubedljiva protiv Gran Kanarije

 

nemanjabjelicaczKošarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Gran Kanariju sa 97:67 (22:15, 31:22, 19:22, 25:8), u utakmici drugog kola Grupe L Top 16 faze Evrokupa. To je druga pobeda Zvezde u Grupi L, posle trijumfa nad Nimburkom u prvom kolu, dok je Gran Kanarija ostvarila prvi poraz u Top 16. Najzaslužniji za pobedu Zvezde bili su Nemanja Bjelica sa 22 poena, od kojih je postigao tri „trojke“ iz tri pokušaja, dok je za dva poena šutirao 4/5, i Majk Tejlor sa 21 poenom. Pobedi su značajno doprineli i Elmedin Kikanović sa 15 i Oliver Stević sa 13, dok je Marko Kešelj dodao 10 poena.

Povezana vest:  Počinju kvalifikacije košarkašica za EP 2011, Srbija u Izraelu

U poraženoj ekipi istakao se Melvin Sanders sa 17 poena, koji je šutiraoe „trojke“ 5/6, i Džejsi Kerol sa 14 poena.

U drugoj utakmici u grupi Nimburk je na gostovanju posle produžetka pobedio Turk Telekom sa 97:92. U sledećem kolu, 9. februara, Zvezda će igrati na gostovanju protiv Turk Telekoma, dok će Gran Kanarija biti domaćin Nimburku. Košarkaši Zvezde su dobro počeli utakmicu, poveli su sa 5:0 i održavali prednost zahvaljujući Steviću i Kikanoviću, koji su u prvoj četvrtini postigli ukupno 15 poena. Domaći su dobro igrali u odbrani, vodili su i sa 20:10, ali su Španci do kraja deonice uspeli da smanje zaostatak.

Povezana vest:  Štimac: Nije realno da se brzo vratimo na teren...

Sa dobrom igrom crveno beli su nastavili u drugoj četvrtini, a goste je u igri držao Sanders, sa četiri „trojke“, a posle njegove treće Gran Kanarija se približila na 29:28.

Zvezda je presingom odbila napade španske ekipe i serijom od 12:1, posle „trojke“ Kešelja, došla do 45:33, da bi na poluvreme otišla sa 16 poena prednosti „trojkom“ Tejlora (53:37). Izabranici Aleksandra Trifunovića su dominirali u skoku, poluvreme su završili sa 14 uhvaćenih lopti, a njihovi protivnici sa šest, dok su bili uspešni i u šutu za dva poena – 78 odsto, a za tri 67 odsto.

Povezana vest:  Bjelica odličan u porazu Kingsa, Bruklin bolji od Lejkersa

Zvezda je na početku treće četvrtine povela sa 57:37, ali je nakon toga imala mnogo problema u napadu, što je Gran Kanarija iskoristila i „dvojkom“ Vila Mekdonalda prišla na 57:65. Domaći su, ipak, u završnici deonice poenima sa penala vratili dvocifrenu prednost.

„Trojkama“ Kerola i Sandersa Gran Kanarija je u poslednjoj četvrtini došla do 65:74, ali su se tada razigrali odlični Bjelica i Tejlor i iz minuta u minut uvećavali prednost, koja je u poslednjem minutu, posle serije od 21:0 iznosila 30 poena (95:65).