Red_Bull_King_Of_The_Rock_nis_1

RED BULL KING OF THE ROCK

Vreo košarkaški teren u Nišu

Sunčan dan u Nišu, 64 takmičara i preko 500 gledalaca bili su dovoljan razlog da Nišlije pokažu sve što znaju u uličnoj 1 na 1 košarci. Nakon 4 sata odličnog basketa poznati su prvi finalisti Red Bull King Of The Rock turnira koji će se održati u Beogradu 29. maja na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu. Pobednik kvalifikacionog turnira u Nišu je Andrija Pavićević.

U subotu 07. maja, po prelepom vremenu, održan je prvi kvalifikacioni turnir u uličnoj košarci Red Bull King Of  The Rock. Tokom četiri sata, koliko je trajao turnir, 64 igrača borili su se za 12 mesta koje obezbeđuju učešće  na finalnom turniru u Beogradu.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Mega Vizura poražena u Podgorici

Pred nešto više od 500 gledalaca na terenu „Bunker“, Nišlije su pokazale šta sve znaju u uličnoj 1 na 1 košarci. Utakmice pune neizvesnosti i odličnih poteza mamile su alplauze i ovacije svih prisutnih. Pojedine utakmice dovodile su atmosferu na terenu i van njega do usijanja! Plasman takmičara na kvalifikacionim turnirima je bitan jer će najboljim igračima omogućiti bolje pozicije u dirigovanom žrebu pred finalni turnir u Beogradu.

Pobednik Red Bull King Of The Rock turnira u Nišu Andrija Pavićević nakon finalne utakmice izjavio je: „Presrećan sam zbog pobede na turniru! Ovo je jedno jako lepo iskustvo za mene, jer sam po prvi put učestvovao na jednom ovakvom takmičenju. Jako mi je žao da turnir traje samo jedan dan. Organizacija turnira je bila na najvišem nivou“. Na pitanje šta očekuje u Beogradu, Andrija je rekao: „Optimista sam, daću sve od sebe da odigram još bolje i plasiram se u samu završnicu finalnog turnira!“.

Povezana vest:  Partizanu kazna od 7.000 evra i poslednje upozorenje

Dvanaest takmičara koji će predstavljati Niš na završnom turniru su: (takmičari su navedeni od prvog do dvanaestog mesta):  Andrija Pavićević, Miša Živanović, Miloš Veljković, Vojislav Nikolić, Stevan Ivetić, Marko Pavlović, Dragan Trajković, Miloš Radovanović, Lazar Koković, Mladen Ivković, Stefan Jovanović, Aleksandar Pavlović.

Na turniru u Nišu za regularnost takmičenja pobrinule su se sudije I Srpske lige – Đorđević Milan, Bijeljić Milan, Marković Marko i Zdravković Stefan.

Povezana vest:  NBA VESTI, Entoni i Teletović zvezde večeri

Naredni kvalifikacioni turniri održaće se u Kragujevcu 14. maja, Čačku 15 maja, Novom Sadu 21. maja i Beogradu 28. maja. Finalni turnir zakazan je za 29. maj.

{vsig}RED_BULL_NIS{/vsig}