Posle pobeda Partizana nad Barselonom

Španci će se žaliti na odluku!

 

robertson_partizanĆavi Paskval, trener Barselone, analizirao je utakmicu četvrtinu po četvrtinu. Naravno, najviše zamerki je imao na prvi period posle paklenog meča.

-Utakmica je obeležena prvom četvrtinom u kojoj smo bili loši, bez pravog napada, odbrane, pa je bilo 10:0 za Partizan. Do poluvremena smo igrali mnogo ispod naših mogućnosti, ni delić onoga što smo do sada pokazivali. U trećem periodu smo konačno počeli bolje, bilo je više brzine, inteligencije, stvari su krenule na bolje. U poslednjoj četvrtini smo imali priliku da dobijemo, zahvaljujući dobrom bloku i šutu za tri poena. U produžetku smo takođe imali šansu, ali je odlučio skok Partizana. U ovakvoj utakmci 16 ofanzivnih skokova Partizana je previše.

Povezana vest:  Zvezdi u dramatičnom meču pobedila Partizana za 1:0

O poslednjem napadu, Paskval je rekao:

-Na kraju smo ponovo imali šansu kada je Majkel krenuo u akciju. Sa moje tačke gledišta, Veseli je napravio faul, ali ću morati ponovo da pogledam. Posle je došla odluka koja je diskutabilna.

Na pitanje da li je Pionir najteži teren u Evropi, Paskval je odgovorio: – Najteže je za igranje. Napravili smo dobru pripremu utakmice kako nas ništa ne bi iznenadilo, ali smo u realnosti počeli veoma loše.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Ivković: Neobičan i neočekivan poraz

Čelnici KK Barselona će se danas žaliti na sudijsku odluku kojom nisu priznati poeni Mikela u poslednjoj sekundi večerašnje utakmice protiv Partizana. Stručni štab Barselone se nakon toga žalio, tvrdeći da je Lorens Roberts izbacio loptu iz koša, ali sudije su posle dugog većanja odlučile da ne priznaju poene Barselone. Barselona ima rok od 15 dana za žalbu a odluku o pobedniku meča doneće Disciplinska komsija.