vujosevic_protiv_barseloneVujošević: Hvala navijačima i igračima

 

Ni posle velikog aplauza u prepunom Pioniru Duško Vujošević dobio je aplauz i od predstavnika sedme sile. Trener Partizana delovao je presrećno i raspoloženo, kao da mu je pao kamen sa srce pa je nekoliko puta duboko uzdahnuo.

-Hvala igračima. Stvarno radimo mnogo, ja se najbolje osećam na terenu, ali kada dođu uspesi sve to dobije smisao. Hvala im na tome – poručio je Vujošević.

Trener crno belih se mnogo puta zahvalio navijačima: – Ove reakcije posle meča pokazuju koliko je Barseloni bilo stalo do pobede. Hvala publici na fantastičnom ambijentu, prisustvu, navijanju i dekoru pre utakmice. Možda u Areni ne bismo dobili utakmicu, ali mi je žao, jer bi ona bila prepuna, bilo bi još glamuroznije, a i finansijski bismo rešili mesečna potraživanja kluba.

Povezana vest:  FMP slavio, Hemofarm poražen

Prvi strateg crno belih se zatim okrenuo analizi spektakularne utakmice: – Jako dobro smo odigrali celo poluvreme, disciplinovano u odbrani i napadu. Očigledno je da su igrači Barselone, koliko god iskusni bili, potpali pod pritisak i atmosferu. Posle smo imali problem na njihovu fintu zonske odbrane, iako smo je identifikovali. Igrali smo sa viškom driblinga, kada su došli do devet razlike prestali smo da igramo. Na tajm-autu smo se dogovorili i vratili se u igru što je za svaku pohvalu. Treba verovati, pokazati karakter. Na kraju smo mogli da prokockamo pet razlike, na čeoni napad smo primili trojku.

Povezana vest:  Trener Udinezea za promenu formata italijanskog Kupa

Trofejni stručnjak se osvrnuo na dramatičan završetak meča i gledanje snimka čitavih 15 minuta:

-Cela diskusija je bila oko toga da li, kada istekne vreme, sme da se dira lopta iznad obruča. Ne sme, ali je evidentno izlazila, Roberts je skinuo loptu, što se zahvaljujući televiziji jako dobro videlo. Pitao sam prvog evropskog sudiju, Lamoniku, kakvo je pravilo. Objasnio mi je i onda nije bilo dileme. Iskreno, većalo se samo jer se radilo o Barseloni, ali su sudije pokazale poštenje.

Povezana vest:  Marko Ljubičić iz Metalca MVP Superlige Srbije

Na pitanje novinara zašto se odlučio da brani poslednji napad Barselone, a ne da pravi faul, Vujošević je rekao:

-Ja u principu pravim faul, jer znam šta ko od evropskih trenera igra. Međutim, objektivno, tokom meča su dosta teško davali koševe. Pretpostavio sam da očekuju faul i da ne očekuju zonu. Sa presinga smo prešli na zonu, oni nisu izabrali najbolji šut. Naravno, neću odustati od principa da pravim faul u ovakvim situacijama, ali sam večeras smatrao da je tako bolje. Da se nije ovako završilo, drugačije bismo pričali.