Košarkaši Crvene zvezde pobedom su se oprostili od Evrokupa, pošto su večeras u Beogradu pobedili Malagu sa 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24).

Crveno-beli su Top 16 fazu završili sa dve pobede i četiri poraza, dok španski tim sa skorom 3/3 ide u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džo Regland sa 17 poena, poen manje ubacio je Dejan Davidovac, dok su Nemanja Nenadić i Stratos Perperoglu postigli po 13. U redovima Malage najbolji je bio Kajl Viltjer sa 18 poena, dok je Dragan Milosavljević meč završio sa devet poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote, odlični Peković, Miličić neprimetan

U utakmici bez posebnog takmičarskog značaja, obzirom na to da je Malaga još ranije obezbedila plasman u četvrtfinale, a crveno-beli ostali bez šanse da se plasiraju dalje iz grupe, vidjena je efikasna igra s obe strane.

Malaga je nešto bolje počela meč pred oko 2.500 gledalaca u nekadašnjem Pioniru, a u finišu prve četvrtine stigla je i do šest poena prednosti (21:27).

Povezana vest:  Počinje KLS: Pazarci gostuju u Čajetini

Ekipa Milana Tomića je preko Fajea i Davidovca uspela da se vrati i na prvu pauzu ode s poenom zaostatka, da bi u drugoj deonici u potpunosti preuzela kontrolu.

Malagi je nedostajalo energije u odbrani, a beogradski tim u tim trenucima predvodio je Nenadić, pa su crveno-beli postepeno uvećavali prednost i na poluvreme otišli sa „plus“ 16 (57:41).

Gosti su u trećoj četvrtini predvodjeni Fernandesom u par navrata uspeli da delimično smanje zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugroze Zvezdu.

Povezana vest:  Jokić na Ol-staru i u "Izazovu u veštinama"

Davidovac i Dobrić bili su najraspoloženiji u sastavu crveno-belih koji su na kraju u Top 16 fazi takmičenja uspeli da upišu drugi trijumf.