nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami u finalu, Oklahoma ubedljiva protiv Memfisa

 

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije NBA, pošto su na svom terenu pobedili Boston sa 97:87, i tako slavili sa 4:1 u pobedama protiv prošlogodišnjeg finaliste lige.

Majami su predvodili Dvejn Vejd sa 34 i Lebron Džejms sa 33 poena. Protivnik Hita u finalu biće pobednik duela Čikago-Atlanta, u kome Bulsi trenutno vode sa 3:2. Najefikasniji u redovima Bostona bio je Rej Alen sa 18 poena. Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstcih igrao je 16 minuta i za to vreme je imao učinak od osam poena i dva skoka.

Povezana vest:  Teodosić: Nadam se da ćemo u Kinu u najjačem sastavu

Džejms se nastupom u pobedi iskupio za prošlogodišnju igru takođe protiv Bostona u plej-ofu, kada je igrao jako loše za Klivlend, a posle pobede nad Seltiksima bio je potresen.

-Svašta mi je prolazilo kroz glavu posle pobede. Konačno da skinem teret sa leđa protiv ovog tima… Onda sve što se dešavalo tokom leta, odluka da dođem u Majami i opšta osuda zbog toga. Trebalo bi mi dva sata da ispričam šta mi je sve bilo na umu. Jako me ovo sve dirnulo i srećan sam što smo prošli – rekao je Džejms posle meča.

Povezana vest:  Božić: Jedino pobedom možemo da budemo zadovoljni

U drugoj sinoćnoj utakmici Oklahoma je u regularnom delu utakmice pobedila Memfis sa 99:72 i tako povela sa 3:2 u polufinalu Zapadne konferencije. Ova dva tima u prošloj utakmici odigrala su čak tri produžetka.

Tanderse su do trijumfa predvodili Kevin Durent sa 19 i Dekuan Kuk sa 18 poena. Najefikasniji u Memfisu bio je Mark Gasol sa 15 poena i pet skokova. U finale Zapada ranije se plasirao Dalas, koji je sa 4:0 pobedio branioca titule Los Anđeles Lejkers.

Povezana vest:  Vujošević: Logično je da Beograd bude domaćin F-4