zvezda_partizan

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan ponovo pobedio Zvezdu

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 95:92 (22:28, 30:12, 19:24, 24:28), u utakmici 12. kola Superlige Srbije i ostvarili sedum uzastopnu, odnosno ukupno 11. pobedu u takmičenju.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 23 poena, uz šut za tri 5/7, Džejms Gist postigao je 15, a Kurtis Džerels i Dušan Kecman po 14 poena. Nejtan Džavai dodao je 10, uz šest skokova, a Jan Veseli devet poena. U ekipi Zvezde Nemanja Nedović bio je najefikasniji sa 22 poena, Uroš Nikolić postigao je 19, uz šest skokova, a Vujadin Subotić 15 poena i sedam skokova. Boris Bakić dodao je 13, a Sava Lešić 10 poena i 11 skokova.

Povezana vest:  Filipovski: Poraz boli, ali život mora da ide dalje

Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli sa 11 pobeda i porazom, dok je Zvezda pretrpela sedmi poraz i ima pet pobeda.

Zvezda je bolje počela meč i najviše zahvaljujući Nedoviću stekla 10 poena prednosti 14:4. Partizan je uspeo da se vrati poenima Vladimira Lučića i „trojkom“ Kecmana (11:14), ali su crveno-beli uspeli da odbiju napade srpskog šampiona i četvrtinu završe sa šest poena prednosti (28:22).

Košarkaši Zvezde su čuvali prednost do 15. minuta, kada je Partizan zaigrao bolje u odbrani i brže u napadu i polako smanjivao zaostatak. „Trojkom“ Džerelsa crno-beli su došli na 34:35, a zatim je Gist postigao koš za prvo vođstvo crno-belih na utakmici – 36:35.

Povezana vest:  Selektor Ivković zadovoljan pripremama u Folgariji

Rastrčali su se igrači Partizana po terenu, a crveno-beli oslabljeni ličnim greškama Subotića i Bakića nisu uspeli da im pariraju. Serijom od 10:0 Partizan je poveo sa 46:37, a poluvreme crno-beli su završili sa 12 poena prednosti 52:40, nakon poena Milosavljevića i Raška Katića.

U trećoj četvrtini crno-beli su promašajima za tri poena dozvolili Zvezdi da se u završnici primakne na 58:59. Ali, Džerels je prekinuo seriju promašaja, da bi nakon toga Milosavljević vezao četiri „trojke“ i uz još dva poena sa linije za slobodna bacanja na početku četvrte četvrtine doneo svom timu 12 poena prednosti – 76:64.

Kada se činilo da će Partizan lako utakmicu privesti kraju, Zvezda je iz minuta u minut uspevala da smanji zaostatak, uglavnom poenima Subotića i uvede meč u penal završnicu. Subotić je „trojkom“ doneo Zvezdi 92:93, Džerels je nakon toga ubacio prvo bacanje za vođstvo Partizana od 94:92, a kada je promašio drugo, Džavai je uhvatio loptu pod košem i ponovo dodao do Džerelsa, koji je ponovo fauliran.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Kragujevčani lako protiv ''krstaša'' u Beogradu

Amerikanac je ubacio jedno slobodno bacanje i tako postavio konačan rezultat, pošto Zvezda nije uspela da izjednači u poslednjih sedam sekundi, jer je Luka Drča bio neprecizan za tri poena. U sledećem kolu Partizan će igrati na gostovanju protiv Mega Vizure, a Crvena zvezda u Železniku protiv FMP-a.