nba_novi_logo

NBA VESTI

LeBron predvodio Majami do izjednačenja

 

Košarkaši Majami Hita slavili su nad Čikago Bulsima 85:75 u Junajted Centru u drugoj utakmici finala Istočne konferencije i tako seriju izjednačili na 1-1. Glavni problem Bulsa u ovom susretu bio je užasan postotak šuta, kako iz igre (34,1%), tako i sa linije slobodnih bacanja (61,5%). Tako su Bulsi imali tek dvojicu igrača sa dvocifrenim brojem postignutih koševa, Derika Rosa koji je postigao 21 koš uz šut 7-23, i Luola Denga koji je postigao 13 uz šut 5-15.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Dalasa, Majamija i Bostona, poraz Minesote

Za razliku od prve utakmice kada ga je Deng sveo na tek 15 koševa, LeBron Džejms je u drugom susretu bio puno uspešniji, I postigao je 29 koševa, uz 10 skokova i 5 asistencija. Devet od spomenutih 29 koševa Džejms je zabio u poslednje četiri minute i 27 sekundi započevši trojkom koja je Hitu donela prednost 76:73. Pored Džejmsa veliki doprinos trijumfu Hita su dali Dvejn Vejd (24 koša i 9 skokova) i Udonis Haslem (13 koševa i 5 skokova).

Inače poslednju četvrtinu susreta obeležile su tvrde odbrane, pa je tako ona završila 14-10 u korist gostiju iz Majamija koji su tako prvi put ove sezone pobedili Čikago.

Povezana vest:  Igokea će utakmice Evrolige igrati u Banjaluci

-Ne znam baš da li će se košarkaškim zaljubljenicima svideti rezultat 14-10 u poslednjoj četvrtini, ali to je verovatno ono na što će se svesti ova serija. Reč je o apsolunoj uličnoj borbi za obe ekipe – rekao je Majamijev trener Erik Spoelstra.

U Junajted Centru utakmicu je pratio Denis Rodman, bivši „zločesti dečko“ NBA lige koji je sa Bulsima osvojio tri prstena prvaka (1996.-1998.).

-Volim ovu ekipu Bulsa, obožavam Joakima Noaha. Ponekad okolo trči bez glave, ali obožavam ga. On je poput mene, samo malo viši. Tom Tibodeau je okupio sjajnu ekipu koja je vrlo defanzivno orjentisana i uverio je igrače da prvo moraju da odigraju kvalitetnu odbranu – rekao je Rodman.

Povezana vest:  Partizan: Deleon je u službi jedne interesne strane

Sledeća utakmica serije na rasporedu je u nedelju u Majamiju.

NBA doigravanje, konferencijsko finale:

Istočna konferencija:

Chicago – Miami 75-85 (Rose 21k, 6s, 8a, Deng 13k / James 29k, 10s, Wade 24k, 9s) (serija je izjednačena na 1-1)