muta_nikolic

SUPERLIGA SRBIJE

Nikolić: Osvajanjem trećeg mesta ispunio sam obećanje

 

Trener košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je večeras novinarima nakon podede protiv FMP-a da je osvajanjem trećeg mesta u prvenstvu Srbije ispunio obećanje dato pred početak takmičenja.

Radnički je u poslednjem kolu Superlige kao domaćin pobedio FMP iz Železnika sa 89:78 i izborio treću poziciju pred doigravanje za titulu, kao i plasman u Jadransku ligu naredne sezone. Nikolić je dodao da je važno što je izbegnuta četvrta pozicija, koja bi značila da ekipa mora da plati 150.000 evra za učešće u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Đilas odgovorio Vujoševiću: Ne komuniciram sa trenerima

Nikolić je ocenio da je utakmica sa FMP-om bila „jako borbena, a Radnički je bio raspoloženija ekipa od mladog tima iz Železnika“.

O očekivanjima pred duel sa Hemofarmom u plej ofu, Nikolić je rekao da će Radnički „uraditi sve da bude ravnopravan rival“, kao i da je „sve otvoreno u borbi za finale“.

-Šta god napravimo to je podvig za nas, a ja bih naviše voleo da osvojimo titulu. Videćemo šta je realno. Prvo treba proći ovu stepenicu – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Marinović: Orni smo da izborimo majstoricu

On je dodao da se Radnički „neće lako predati“, kao i da su šanse za pobedu pođednake. Košarkaš Radničkog Marko Čakarević je rekao da bi bio „veliki podvig“ da ekipa uđe u finale plej ofa.

Trener FMP-a Aco Petrović je ocenio da je Radnički večeras bio „moćniji tim“.

-Presudilo je iskustvo Mijatovića, Stivena Markovića i Lija , kao i učinak Čakarevića – dodao je Petrović.

Povezana vest:  PROSLAVA KK PARTIZAN, Danilović: Partizan je institucija

Petrović je rekao da je Radnički iz Kragujevca zaslužio da ove godine igra finale Superlige.