Peja StojakovicNBA VESTI

Dalas želi Stojakovića

 

Dalas Maveriksi iz NBA lige izrazili su danas želju da dovedu srpskog košarkaša Predraga Stojakovića, zbog čega su spremni da se odreknu francuskog centra Aleksisa Ažinke.

-Sve što mogu da kažem u ovom trenutku je da je Peđa Stojaković pušten iz Toronta. Mi smo jedan od mnogih timova koji je zainteresovan za njega, tako da ćemo videti šta će se desiti – rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Povezana vest:  EP 2015, Maljkovićeva: Imamo nedopustiv pristup igri

Ažinka je pre utakmice u Portlandu vraćen u hotel tima.

-Ažinka nije tu, zato što je na listi neaktivnih igrača. Poslali smo ga u hotel jer postoji mogućnost da će biti zamenjen. Ništa se još nije desilo i nisam siguran da će se desiti danas – rekao je Karlajl u noći između četvrtka i petka.

Nekadašnji reprezentativac Srbije pristao je na otkup svog ugovora od Toronta, posle čega je postao slobodan igrač.

Povezana vest:  Još tri meča KKK Radnički u Jezeru

-Kada govorite o Stojakoviću, govorite o jendom od velikih šutera. Mnogo timova će biti zainteresovano – rekao je Karlajl.

Dalas traži pomoć na poziciji niskog krila od kada je 1. januara član prvog tima Karon Batler povredio koleno, zbog čega će pauzirati do kraja sezone. On je u proseku igrao 30 minuta po meču i postizao 15 poena. Ažinki je ovo treća sezona u NBA. On je u 10 utakmica za Dalas beležio prosečno 2,9 poena i 1,7 skokova. Dalas ima na spisku maksimalnih 15 igrača, zbog čega bi morao da se odrekne nekog ako želi pojačanja.

Povezana vest:  Vujošević: Pobeda u Skoplju za odbranu četvrtog mesta

Stojaković igra u NBA već 12 godina, ali je ove sezone odigrao samo osam utakmica za Nju Orleans i Toronto, postizavši 8,1 poen po meču u proseku, uz šut za tri poena od 48,4.