pobednik_RBKOTR_2011

RED BULL KING OF THE ROCK

Pobednik Dušan Domović ide u zatvor

RBKOTR_29_05_2011U nedelju 29. maja na terenima KK Partizan na Kalemegdanu održano je finale Red Bull King of the Rock turnira. Pobednik Dušan Domović (25) i Novog Sada predstavljaće Srbiju na svetskom finalu koje će se 21. septembra igrati u zatvoru Alkatraz u Americi. Na finalnom turniru nastupilo je 64 najbolja igrača iz Niša, Kragujevca, Čačka, Novog Sada i Beograda.

U nedelju 29. maja na terenima KK Partizan na Kalemegdanu održan je finalni Red Bull King of the Rock turnir. 64 najbolja igrača iz Niša, Kragujevca, Čačka, Novog Sada i Beograda borili su se za naslov najboljeg srpskog igrača u uličnoj košarci.

Nakon 62 odigrane utakmice, u finalu su se sastali Dušan Domović iz Novog Sada i Branko Kruševac iz Beograda, dvojica igrača koji su do finala zabeležili po 11 pobeda.

Povezana vest:  Vujošević: Rezultati Cedevite su u najvećem neskladu

Finalna utakmica bila je dosta tvrda i sa rezultatskim preokretima. U vođstvo je došao Dušan Domović sa linije penala 1:0. Kruševac je uspeo da preokrene rezultat ulaskom pod koš, ali je Domović brzim šutom za dva poena izjednačio rezultat na 3:3. Branko je rezultat preokrenuo još jednim ulazom pod koš na 5:3. Domović je odgovorio odličnim šutom za tri poena. Na 19 sekundi pre kraja utakmice, Kruševac je uspeo još jednom da dođe u vođstvo od 7:6 a pobednika je rešila još jedna trojka Domovića za krajnji rezultat 9:7.

Nakon finalne utakmice Dušan  Domović je izjavio: „Kao malom, mama mi je jednom prilikom rekla, ako tako nastavim da se ponašam završiću u zatvoru i reči su joj se obestinile. Pobedu posvećujem svojoj devojci Jani! Zahvalio bih se Red Bullu što je doveo jedan ovakav turnir u Srbiju. Pored ovoga čestitao bih Branku i svim svojim protivnicima na izuzetnoj borbenosti i ferpleju.“ Na pitanje šta očekuje u finalu Domović je odgovorio: „ Ne znam šta da očekujem. Moj cilj je bio da pobedim na turniru u Novom Sadu i da dođem u Beograd da vidim gde se trenutno nalazim. Ovo će biti moje prvo putovanje u Ameriku i mogu da kažem da ću dati sve od sebe da našu košarku predstavim baš onako kako je svet i vidi!“

Povezana vest:  KK Partizan izdvaja deo prihoda od ulaznica za ugrožene

Dušan Domović pobednik prvog Red Bull King of the Rock turnira u Srbiji, predstavljaće našu zemlju na svetskom finalu koje će se 21. septembra održati u poznatom zatvoru Alkatraz, Sa Francisko, Amerika.

Nakon finalne utakmice najpoznatiji košarkaški voditelj u Srbiji, Slobodan Šarenac je rekao: „Mislim da smo danas videli odličan basket. Momci su vrlo snažni, dobri, spremni. Mislim da su se u finalu našla dva zaista najbolja igrača Branko Kruševac i Dušan Domović, igrači sa dva različita stila košarke. Kruševac igra na snagu i visinu dok je Domović odličan šuter što je pokazivao tokom celog turnira. Na kraju mislim da će Srbija imati jako dobrog predstavnika jer Domović poseduje sve prave stvari brzinu, snagu, dobar šut, skok, što su svi kvaliteti koje treba da ima jedan košarkaš za igru 1 na 1.“

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija protiv Ukrajine za četvrtfinale EP

U revijalnom delu turnira osam poznatih sportskih novinara odmerili su snage u igri 1 na 1. Novinari koji su nastupili na turniru su Luka Tešanović, Vuk Brajović, Ivan Tešanović, Saša Simić, Ivan Jovanović, Nikola Janković i Dragutin Stojmenović. U finalu Dragutin Guta Stojmenović pobedio je Luku Tešanovića i dokazao da je trenutno najspremniji novinar u košarci.

{vsig}RBKOTR_29052011{/vsig}