nemanja_bjelicaZvezda u Ankari traži oporavak od Širokog

 

Košarkaši Crvene zvezde sutra će u Ankari igrati sa Turk Telekomom u trećem kolu Evrokupa, a trener Aleksandar Trifunović izrazio je nadu da subotnji poraz od Širokog u Jadranskoj ligi neće ostaviti posledice na beogradski tim. Posao Trifunovićevoj ekipi možda će otežati imperativ pobede pod kojim che igrati domaći tim, kao i podatak da su crveno-beli put Ankare krenuli sa nedovoljno oporavljenim Markom Kešeljom i rovitim Filipom Videnovim.

Povezana vest:  NBA VESTI, Orlando osigurao doigravanje, novi poraz Majamija

-Nema velike filozofije, u Ankari tražimo pobedu, a nedostatke u rotaciji pokušaćemo da nadoknadimo agresijom i borbenošću. Turk Telekom je finansijski sređena ekipa, popunjena na svim pozicijama, ali mi moramo da se vratimo u ritam koji smo imali pre Širokog – rekao je Trifunović za klupski sajt.

Zvezda je pre Turk Telekoma ostvarila dve pobede u Grupi L, dok je ekipa iz Ankare pretrpela dva poraza. Najbolji pojedinac Zvezde u porazu od Širokog Nemanja Bjelica pozvao je na oprez u susretu sa Turk Telekomom, ali i ocenio da je prednost, ipak, na strani njegove ekipe.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Srbija večeras protiv Rusije u četvrtfinalu EP

-Turk Telekom će imati pritisak pobede i to je naša šansa. Trijumf u Ankari bio bi sjajna uvertira i pred večiti derbi koji nas očekuje u nedelju, ali i pokazatelj da smo u Širokom imali samo slab dan – ocenio je Bjelica.

-Jeste da nam poraz od Širokog otezava situaciju u borbi za izlazak u Evropu, ali se ne predajemo. Svesni smo da nas dobra partija u Ankari vraća u život i da moramo da se vratimo na nivo igara pre Širokog – dodao je Bjelica.

Povezana vest:  Hrvatska preko Italije do Olimpijskih igara

Duel Zvezde i Turk Telekoma igraće se od 18.15 po srednjo-evropskom vremenu.