dirk_novicki_dalas

NBA VESTI

Novicki Džejmsa i Vejda nazvao detinjastim

Četvrtu utakmicu finalne serije doigravanja NBA lige nemački košarkaš Dalas Maveriksa Dirk Novicki prošlog utorka odigrao je prehlađen, s temperaturom od 39 stepeni.

Svejedno je Nemac, premda je na terenu kijao i kašljao navlačeći majicu preko ustiju, odradio fantastičan posao ubacivši 21 koš uz 11 skokova uvelike pridonevši 86-83 pobedi svoje ekipe. Njegove zdravstvene probleme, međutim, uoči pete utakmice igrane u četvrtak također u Dalasu ismejala su dvojica najboljih košarkaša Majamija, Dalasovog suparnika u finalu: Dvejn Vejd i LeBron Džejms.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Vojvodina ostvarila još jednu pobedu

Na putu prema parketu, dok ih je snimala kamera, obojica su počela da kašljucaju, šaleći se neuskusno na račun 33 godišnjega krilnog centra teksaške ekipe.

-Bilo je to pomalo detinjasto i bez respekta. Već sam 13 godina u NBA ligi i nikad nisam glumio povredu ili bolest – prokomentarisao je Nemac ponašanje svojih rivala.

Povezana vest:  EVROLIGA KVALIFIKACIJE, Prednost za Himki i Šarlroa

Upitan zašto se tako poneo Džejms je odbio komentar. Izjavu nije uskratio Vejd:

-Zaista mi se kašljalo. Spontano smo se potom našalili, bez zle namere – opravdao se 29-godišnji bek-šuter floridskog tima.

Novicki je najbolji odgovor obojici dao na parketu zabivši 29 koševa u novoj (112-103) domaćoj pobedi Maveriksa, koji su u seriji poveli 3-2. Priliku da je zaključe imaju noćas (nedelja) u Majamiju. To je sve što zanima Novickog:

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2013, Crna Gora sutra protiv Izraela

-Jednu pobedu smo udaljeni od svog sna, sna na kojem sam ja radio pola svog života. To je jedino što me zanima, sve je drugo ionako nevažno.