lopta_u_kosu

Održan Basket turnir Banjica 2011

Proteklog vikenda u organizaciji Sportskog društva Banjica održan je 1. Basket turnir Banjica 2011.

Takmičenje je organizovano za učenike 6 i 7 razreda osnovnih škola. Turnir je podržan od strane Opštine Voždovac a organizacija je sprovedena od strane klubova članica Sportskog društva, košarkaškog, tekvondo i ronilačkog kluba Banjica.

Turniru je prisustvovao i predstavnik Opštinskog veća Gospodin Goran Uskoković koji je pobednicima uručio prigodne nagrade.

-Za prvi turnir, obzirom na loše vreme i kraj školske godine, mi smo jako zadovoljni – izjavio je Miodrag Bošnjak,trener KK Banjica.

Povezana vest:  Nenad Krstić: Ne smemo lako da prilazimo utakmicama

Učestvovalo je osam ekipa čiji su članovi stari između 13 i 15 godina. Ekipe su se takmičile podeljene u dve grupe gde su igrale svaka sa svakom da bi dve najbolje plasirane iz grupe išle u finalni deo takmičenja.

Titulu osvajača turnira ponela je ekipa “Torlak” koju su činili Vasić Petar,Cvejić Nemanja,Simić Aleksa i Radišić Marko. Oni su u finalnom meču bili bolji od ekipe “Ruki” za koju su igrali Filip Milovanović,Mihajlo Arnaut,Milan Milanović i Dušan Simović. Treće mesto zauzela je ekipa “Fleš” u sastavu Petar Obradović,Nikola Gligorić,Mateja Mašić i Jovan Mišković.

Povezana vest:  EVROLIGA, Stručnjaci mere buku Partizanovih navijača u Pioniru

Takmičari su nagrađeni peharima i medaljama koje je obezbedila Livnica “Mikroliv” i ovog puta im se najiskrenije zahvaljujemo, kao i prigodnim diplomama i zahvalnicama od strane štamparije Digital Art. Košarkaški klub “Banjica” obezbedio je po jednu košarkašku loptu za pobedničke ekipe.

-Ovo je bila prva akcija našeg društva koje je osnovano prošle godine. U planu su nam i takmičenja u ostalim sportovima koje obuhvata naše društvo a pozitivne reakcije stanovnika Banjice sa ovog turnira daju nam podstrek da nastavimo sa našim radom.banjica je veliko naselje Beograda sa ogromnim brojem mladih, a ovakve sportske manifestacije samo mogu doprineti pozitivnom razvoju omladine- dodaj je Miodrag Bošnjak.

Povezana vest:  Lučić prešao u Bajern